Χοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες και μπύρα

Αν και καλοκαιρινές θερμοκρασίες έξω θα μαγειρέψουμε Χοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες, αλλά αυτή τη φορά θα το μαγειρέψουμε με μπύρα.
Ουάου, πεντανόστιμο! Δεν μου αρέσει και πολύ το ποτό, αλλά υποθέτω ότι μια ωραία μπύρα θα ταιριάξει με αυτό το πιάτο! Ή κάτι άλλο;)!
Είδα την ιδέα για τη συνταγή από το μαγειρικό κανάλι του youtube “Home cooking with Danny”.

Καλή όρεξη για φαγητό! 🙂

Υλικά:

700 γραμμάρια χοιρινό κρέας (μπούτι ή ώμος)
1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 ml μπύρα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

1 Ετοιμάστε ένα ταψί με μέγεθος περίπου 25/35 cm.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μισούς κύκλους και τοποθετήστε το στον πάτο του ταψιού.

2 Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια. Τις τοποθετείτε ως δεύτερη στρώση πάνω από το κρεμμύδι.
3 Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά.
4 Τοποθετήστε τα κομμάτια βουτύρου πάνω από τις πατάτες.
5 Κόψτε το κρέας σε κομμάτια μεγέθους περίπου 2/7 cm.
Τοποθετήστε τα πάνω από τις πατάτες.
6 Πασπαλίστε ξανά με τα μπαχαρικά.
Ρίξτε την μπύρα.

8 Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς χωρίς αέρα μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κρέας για περίπου 1 ώρα.
Ο χρόνος δεν είναι ακριβής γιατί κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Είναι σημαντικό να ανοίγετε κατά διαστήματα το αλουμινόχαρτο και να ελέγχετε αν τα προϊόντα έχουν ψηθεί.
9 Μόλις οι πατάτες και το κρέας είναι έτοιμα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και επιστρέψτε το στο φούρνο.

10 Ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι το πιάτο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
11 Και άσχετα με το ότι βάλε μπύρα στο πιάτο, είναι σχεδόν υποχρεωτικό να βάλετε και στο ποτήρι σας μια ωραία και κρύα μπυρα.

Στην υγειά σας και απολαύστε το! 🙂

ΠΗΓΗ: annieandjeff

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινό κέικ με στραγγιστό γιαούρτι και μπισκότα
Επόμενο άρθροΤηγανητές μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας