Σήμερα φτιάχνουμε την αγαπημένη σχολική πίτσα, εκείνη τη μαλακή και ζουμερή πίτσα που ενθουσιάζει όλα τα παιδιά στο κυλικείο, γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα να σας δείξω τη συνταγή για να την απολαύσετε στο σπίτι! Χρησιμοποιούμε μια μαλακή ζύμη που γίνεται με γάλα και βούτυρο, ενώ η γέμιση είναι πλούσια σε αλλαντικά και τυρί. Είναι μια φανταστική ιδέα για κολατσιό, αλλά και για να φτιάξετε ένα σωρό ατομικές πίτσες για ένα πάρτι!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σχολική Πίτσα: Η αυθεντική συνταγή

Σχολική Πίτσα: Η αυθεντική συνταγή

Ετοιμάστε στο σπίτι την αυθεντική σχολική πίτσα με μαλακή ζύμη και πλούσια γέμιση από αλλαντικά, τυρί και ότι άλλο θέλετε, ακριβώς όπως τη θυμούνται τα παιδιά από το κυλικείο! Η συνταγή αυτή δημιουργεί 12 ατομικές πίτσες, ιδανικές για κολατσιό ή πάρτι, ενώ η ζύμη της είναι αφράτη και μαλακή χάρη στο γάλα και το βούτυρο. Ακολουθήστε τη συνταγή για να πετύχετε την πιο νόστιμη σχολική πίτσα!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 540-550 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 Αυγό (μέγεθος L)
  • 160 ml Νερό (χλιαρό)
  • 100 ml Γάλα (χλιαρό)
  • 60 γρ. Βούτυρο (μαλακό)
  • 15 γρ. Μαγιά νωπή (ή 5 γρ. μαγιά ξηρή)
  • 40 γρ. Ζάχαρη
  • 7 γρ. Αλάτι

Για τη Γέμιση:

  • 150 γρ. σάλτσα πίτσας
  • 350 γρ. Αλλαντικά (π.χ. ζαμπόν, σαλάμι)
  • 350 γρ. Τυρί τριμμένο (π.χ. γκούντα, μοτσαρέλα)
  • Οτι άλλο θέλετε

Για το Άλειμμα:

  • 1 Αυγό
  • 1 κ.σ. Γάλα

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για την τέλεια ζύμη και γέμιση.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάζω το νερό, το γάλα και τη μαγιά. Ανακατεύω να διαλυθεί η μαγιά.

2. Προσθέτω τη ζάχαρη και ριίχνω και χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνω το μείγμα, προσθέτοντας το αλεύρι σταδιακά (κρατάω 1-2 κουταλιές της σούπας στην άκρη).

4. Μόλις η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, αρχίζω να ενσωματώνω το μαλακό βούτυρο, κομμάτι-κομμάτι.

5. Ζυμώνω για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία, ελαστική, να μην κολλάει καθόλου και να έχει γεμίσει με φουσκάλες αέρα.

6. Λαδώνω ελαφρά ένα μπολ, βάζω μέσα τη ζύμη, σκεπάζω και την αφήνω για 1,5 ώρα να φουσκώσει. μετά από 45 λεπτά κάνω ένα "δίπλωμα" (την ξεφουσκώνω) και τη ξαναβάζω να φουσκώσει.

7. Βάζω τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζω σε 12 ίσα μέρη, περίπου 80 γρ. το καθένα.

8. Πλάθω κάθε κομμάτι σε μπαλάκι, τα σκεπάζω και τα αφήνω να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

9. Αλευρώνω ελαφρά κάθε μπαλάκι και το ανοίγω με τον πλάστη σε μικρή στρογγυλή πίτσα, πάχους περίπου 1 εκ. τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.

10. Σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν ξανά για 30-40 λεπτά.

11. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.

12. Όταν φουσκώσουν οι ζύμες, βουτάω τα δάχτυλα μου στο αλεύρι και τις τραβάω απαλά από το κέντρο προς τα έξω, αφήνοντας ένα μικρό "χείλος" (μπορντούρα) στις άκρες.

13. Χτυπάω το 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα και αλείφω τις άκρες της ζύμης.

14. Βάζω σε κάθε πίτσα ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σαλτσα, τυρί, αλλαντικά και οτι άλλο θεθέλετε και τυρί τελειώνοντας

15. Ψήνω τις πίτσες στους 200°C για 20-23 λεπτά. αν θέλω να ροδίσει καλά από κάτω, βάζω το ταψί στην πιο χαμηλή θέση για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά το ανεβάζω στη μέση του φούρνου.

16. Οι σχολικές πίτσες είναι πολύ νόστιμες, μαλακές και ζουμερές. καλή επιτυχία!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για την Τέλεια Σχολική Πίτσα

  • Η Ζύμη: Μην βιαστείτε να βάλετε όλο το αλεύρι. η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ευλύγιστη, όχι σκληρή. το μακρύ ζύμωμα με το βούτυρο την κάνει αφράτη.
  • Ψήσιμο: Το κόλπο με τον φούρνο (χαμηλά-ψηλά) βοηθάει τη βάση να πάρει ωραίο χρώμα και η σχολική πίτσα να ψηθεί ομοιόμορφα.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: