Δεν είχαμε γλυκό και έτσι, αυθόρμητα, δημιουργήθηκε αυτή η λαχταριστή τάρτα μπακλαβά! Συνδυάζει την τραγανότητα του φύλλου κρούστας με μια αρωματική γέμιση ξηρών καρπών και ένα γλυκό σιρόπι. Ετοιμαστείτε για μια γευστική έκπληξη!

Υλικά:

8 φύλλα κρούστας
200 γρ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)
400 γρ. ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (ό,τι επιθυμείτε)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι: 300 γρ. νερό, 400 γρ. ζάχαρη, λίγο λεμόνι
Προαιρετικά: τριμμένοι ξηροί καρποί και σουσάμι για την επιφάνεια

Εκτέλεση:

Θα χρειαστείτε φύλλα κρούστας και βούτυρο λιωμένο, τα οποία θα στρώσετε σε λαδωμένο ταψάκι.
Στρώνετε λαδωμένα φύλλα κουβαριαστά πρώτα, βουτυρώνοντας το καθένα. Ενδιάμεσα, σαν γέμιση, βάζετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (ό,τι θέλετε), ζάχαρη και κανέλα.
Μετά βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα κουβαριαστά και λαδωμένα.
Χαράζετε σε μερίδες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο.
Λίγο πριν το βγάλετε, βράζετε σιρόπι με νερό, ζάχαρη και λίγο λεμόνι. Το βράζετε μόλις πάρει βράση για λίγο.
Βγάζετε το γλυκό από τον φούρνο και σιροπιάζετε ζεστό το ένα ζεστό και το άλλο.
Προαιρετικά, ρίχνετε από πάνω τριμμένους ξηρούς καρπούς και σουσάμι πριν το βάλετε στον φούρνο.

H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου