Τα πιο αφράτα και νόστιμα τυροψωμάκια που έχετε δοκιμάσει! Αυτά τα μικρά ψωμάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες και η συνταγή τους είναι τόσο εύκολη που θα την φτιάχνετε συνέχεια. Η ζύμη τους με κεφίρ γίνεται απίστευτα μαλακή και αφράτη, ενώ η γέμιση από τυρί κασέρι και δυόσμο τους δίνει μια μοναδική, αλμυρή και αρωματική γεύση. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά για τα παιδιά μου και εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα.
Υλικά για τη Συνταγή
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 200 ml κεφίρ
- 100 ml φυτικό λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
- 1 αυγό (για τη γέμιση)
- 1 κ.γ. δυόσμο
- 1 αυγό (για επάλειψη)
- Σουσάμι
Εκτέλεση της Συνταγής
Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα, ρίχνω το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύω με μία σπάτουλα. Προσθέτω το κεφίρ και το λάδι και ανακατεύω ξανά με τη σπάτουλα. Ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι, αδειάζω τη ζύμη και τη ζυμώνω ελαφρά. Την ξαναβάζω στο μπολ, τη σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το τυρί κασέρι, ρίχνω το αυγό και τον δυόσμο, και ανακατεύω καλά για να φτιάξω τη γέμιση.
Ρίχνω πάλι λίγο αλεύρι στον πάγκο, αδειάζω τη ζύμη και τη ζυμώνω για άλλα 5 λεπτά. Χωρίζω τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη. Παίρνω ένα από αυτά, το πατάω λίγο με τα δάχτυλά μου για να ανοίξει και βάζω μία κουταλιά από το μείγμα του τυριού στο κέντρο. Κλείνω τη ζύμη σαν πουγκί γύρω-γύρω και το τοποθετώ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, με τη μεριά που το έκλεισα να είναι προς τα κάτω.
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Αφού τα τοποθετήσω όλα στο ταψί, τα αλείφω με ένα αυγό χτυπημένο και τα πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 15 λεπτά (για να ξεκουραστεί η ζύμη)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα
Χρήσιμα Tips για τα Τυροψωμάκια
Αν δεν έχετε κεφίρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόγαλο ή γιαούρτι αραιωμένο με λίγο γάλα.
Για να βεβαιωθείτε ότι τα τυροψωμάκια σας θα γίνουν ομοιόμορφα, χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά κουζίνας για να χωρίσετε τη ζύμη σε ίσα μέρη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας, όπως γραβιέρα ή ακόμα και με φέτα για διαφορετική γεύση.
Subscribe for more delicious recipes here











