Ψάχνετε για μία γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη λύση για πρωινό, σνακ ή ένα γρήγορο βραδινό; Τότε η Τεμπέλικη Πίτσα στο Φούρνο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Με λίγα μόνο υλικά και χωρίς πολύ κόπο, μπορείτε να φτιάξετε αφράτα και ζουμερά τοστάκια που μοιάζουν με πίτσα και θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα εξαφανίζονται αμέσως!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τεμπέλικη Πίτσα στο Φούρνο

Κοντινό πλάνο σε ένα ζεστό τοστ Τεμπέλικη Πίτσα, με λιωμένο τυρί και μία φέτα ντομάτας

Η Τεμπέλικη Πίτσα στο Φούρνο είναι μία πραγματική σωτηρία όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος αλλά η όρεξη μεγάλη! Όπως λέει και το όνομά της, είναι πανεύκολη στην προετοιμασία και με ελάχιστα υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο που θυμίζει πίτσα. Είναι τέλεια για ένα γρήγορο πρωινό, ένα απογευματινό σνακ για τα παιδιά ή ακόμα και μία λύση για ένα άτυπο δείπνο με φίλους. Εγώ την αγαπώ γιατί βγαίνει πάντα ζουμερή και με λαχταριστή, τραγανή κρούστα!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη Τεμπέλικη Πίτσα θα χρειαστούμε:

  • 1 Κλασική φρατζόλα ψωμιού (π.χ. χωριάτικο ή ψωμί για τοστ)
  • 250 γρ. Σκληρό τυρί (τριμμένο)
  • 300 γρ. αλλαντικό (π.χ. ζαμπόν, μορταδέλα), τριμμένο
  • 2 τεμ. Ντομάτες
  • 4 κ.σ. Μαγιονέζα
  • 4 κ.σ. Κέτσαπ
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο, προαιρετικά)
  • Λίγο φυτικό λάδι (για το ταψί)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Τεμπέλικη Πίτσα:

  1. Ετοιμάζω το ψωμί:
    Κόβω τη φρατζόλα σε λεπτές φέτες, πάχους περίπου 1 εκατοστού. Για να κοπούν ομοιόμορφα, χρησιμοποιώ ένα μαχαίρι με δόντια.
  2. Φτιάχνω τη γέμιση:
    Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβω το σκληρό τυρί και το βραστό αλλαντικό σε χοντρό τρίφτη.
    Προσθέτω τη μαγιονέζα και το κέτσαπ και ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα. Αν θέλω, προσθέτω και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Ετοιμάζω τις ντομάτες:
    Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες.
  4. Συναρμολογώ τα τοστ-πίτσα:
    Απλώνω τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού.
    Από πάνω, βάζω μία ροδέλα ντομάτας.
  5. Ψήνω τα τοστ-πίτσα:
    Τοποθετώ τα τοστ-πίτσα σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο φυτικό λάδι και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    Τα ψήνω για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
  6. Σερβίρω:
    Σερβίρω τα ζεστά τοστ αμέσως. Είναι πεντανόστιμα και κρύα, αλλά ζεστά είναι ακόμα καλύτερα!

Notes

Tips για την Τέλεια Τεμπέλικη Πίτσα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τεμπέλικη Πίτσα σας τέλεια! Για ακόμα πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή στη γέμιση. Αν θέλετε να την κάνετε πιο πλούσια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας, όπως πεπερόνι ή σαλάμι αέρος. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με γιαούρτι για πιο ελαφριά εκδοχή. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο μαϊντανό, πασπαλίστε τον στο τέλος, αφού ψηθούν τα τοστ, για να διατηρήσει το άρωμά του.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή