Η Τεμπέλοπιτα (Μπατζίνα) για Πρωινό είναι το τέλειο παράδειγμα του πώς με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά γευστικό αποτέλεσμα. Είναι μία “τεμπέλικη” πίτα, που δεν απαιτεί φύλλο, πολύπλοκες διαδικασίες ή ώρες στην κουζίνα, αλλά προσφέρει την ίδια ικανοποίηση με μια παραδοσιακή πίτα. Εγώ την φτιάχνω συνέχεια και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τεμπέλοπιτα (Μπατζίνα)

Δείτε κάτι που είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας: την Τεμπέλοπιτα (Μπατζίνα) για Πρωινό! Είναι μία από τις πιο εύκολες και αγαπημένες πίτες που φτιάχνω, χωρίς πολλά πολλά, αλλά με απίθανη γεύση. Εγώ τη λατρεύω γιατί γίνεται στο πι και φι, και είναι πάντα πεντανόστιμη!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την εύκολη και λαχταριστή Τεμπέλοπιτα (Μπατζίνα) για Πρωινό θα χρειαστούμε:
- 2 Αυγά
- 1 κεσεδάκι Γιαούρτι (περίπου 180-200 γρ., πλήρες ή στραγγιστό)
- 2 κοφτά κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι
- ¾ κούπας Μαργαρίνη (ή βούτυρο, λιωμένη)
- Λίγο Ελαιόλαδο (ελαφρύ)
- 1½ κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 450 γρ. Φέτα (θρυμματισμένη)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή τη νόστιμη Τεμπέλοπιτα (Μπατζίνα) για Πρωινό:
Ετοιμάζω το μείγμα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα 2 αυγά και το γιαούρτι. Τα χτυπάω ελαφρά με ένα πιρούνι ή σύρμα μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτω τα 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, την πρέζα αλάτι, τη λιωμένη μαργαρίνη και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύω ξανά.
- Τέλος, προσθέτω τη μιάμιση κούπα αλεύρι και ανακατεύω απαλά, ίσα-ίσα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να έχω έναν πηχτό χυλό. Δεν θέλω να το παραχτυπήσω.
Προσθέτω τη φέτα:
- Ρίχνω τη θρυμματισμένη φέτα (450 γραμμάρια) μέσα στον χυλό και ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι, ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.
Ψήνω την τεμπέλοπιτα:
- Λαδώνω καλά ένα ταψί (περίπου 28-30 εκατοστά) και αδειάζω μέσα το μείγμα της πίτας.
- Απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Ψήνω την Τεμπέλοπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ψήνω μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να σφίξει καλά. Συνήθως χρειάζεται περίπου 30 με 40 λεπτά, αλλά παρακολουθώ τον φούρνο μου.
Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou
Notes
Tips για την Τέλεια Τεμπέλοπιτα (Μπατζίνα) για Πρωινό
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τεμπέλοπιτα (Μπατζίνα) για Πρωινό σας απίθανη! Μην παραχτυπήσετε το μείγμα αφού βάλετε το αλεύρι, γιατί αυτό μπορεί να σκληρύνει την πίτα. Απλά ανακατέψτε ίσα-ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γιαούρτι θέλετε, πλήρες ή στραγγιστό, ανάλογα με το πόσο πλούσια θέλετε την υφή. Αν θέλετε να δώσετε μια ακόμα πιο παραδοσιακή νότα, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι πριν το ψήσιμο. Αυτή η Τεμπέλοπιτα είναι τόσο ευέλικτη που μπορείτε να προσθέσετε και λίγα ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή άνηθο, αν σας αρέσει!