Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Η Τηγανίτα με τυριά σε 10 λεπτά είναι μια συνταγή που πραγματικά με έχει σώσει πολλές φορές! Κάποτε είχα λάβει πολλές κριτικές για αυτή τη συνταγή, επειδή ετοιμάζεται σε μόλις δέκα λεπτά, κατευθείαν στο τηγάνι! Είναι η τέλεια λύση όταν θες κάτι γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό. Πάμε να δούμε πώς φτιάχνουμε αυτή την εξαιρετικά νόστιμη Τηγανίτα με τυριά σε 10 λεπτά!
Τηγανίτα με τυριά σε 10 λεπτά

Φτιάξτε μια απίστευτα νόστιμη και γρήγορη Τηγανίτα με τυριά σε 10 λεπτά! Ιδανική για πρωινό ή ένα γρήγορο σνακ. Δοκιμάστε την!
Ingredients
Τηγανίτα με τυριά, θα χρειαστούμε:
- Αυγό 1 τεμάχιο
- Γάλα 200 ml
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ.
- Τυρί σουλγκούνι (αν βρείτε σε καταστήματα με ρώσικα προϊόντα) ή μείγμα τυριών (όπως κασέρι, γραβιέρα), τριμμένα 80-100 γρ.
- Αλάτι μια πρέζα
- Ζάχαρη μια πρέζα
- Μπέικιν πάουντερ 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Instructions
Η προετοιμασία είναι τόσο απλή που θα εκπλαγείτε!
- Σε ένα μπολ, ρίχνω το αυγό και το ανακατεύω καλά με το γάλα, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή ένα πιρούνι.
- Προσθέτω το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω ξανά για να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια, ρίχνω το αλεύρι σιγά-σιγά και τα τριμμένα τυριά (το κασέρι και την γραβιέρα ή το σουλγκούνι). Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα και να γίνει ένας λείος χυλός.
- Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω μέσα το μείγμα της τηγανίτας.
- Καλύπτω το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύω για πέντε έως επτά λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και να αρχίσει να σταθεροποιείται.
- Αναποδογυρίζω προσεκτικά την τηγανίτα και ψήνω και από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρει και αυτή ωραίο χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμη, την βγάζω από το τηγάνι. Αν θέλω, την αλείφω με ένα κομμάτι βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστή για έξτρα γεύση και λάμψη.
Είναι εξαιρετικά νόστιμο, δοκιμάστε το! Θα γίνει το αγαπημένο σας πρωινό ή σνακ!
Notes
Τιπς για την τέλεια Τηγανίτα με τυριά σε 10 λεπτά
Τυριά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί σας αρέσει, όπως κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή ακόμα και ένα μείγμα από διάφορα τυριά για πιο πλούσια γεύση.
Αντικολλητικό τηγάνι: Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι για να μην κολλήσει η τηγανίτα.
Μέτρια φωτιά: Μην βιάζεστε! Ψήστε την τηγανίτα σε μέτρια φωτιά για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην καεί εξωτερικά πριν ψηθεί εσωτερικά.
Βούτυρο: Το βούτυρο στο τέλος είναι προαιρετικό, αλλά δίνει μια απίστευτη γεύση και άρωμα. Δοκιμάστε το!
Σερβίρισμα: Σερβίρετε την τηγανίτα ζεστή, σκέτη ή με λίγο μέλι, αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις!