Ανακαλύψτε μια μοναδική συνταγή για αφράτες τηγανίτες με τυρί, έναν συνδυασμό της ζύμης της μαμάς και της γέμισης της πεθεράς! Ένα πεντανόστιμο σνακ ή ελαφρύ γεύμα που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη γεύση του. Πάμε να τις φτιάξουμε!

Υλικά

για το ζυμάρι:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά και λίγο παραπάνω ξερή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
Λίγο αλάτι

για τη γέμιση:

1/2 κιλό ανθότυρο (σε μικρά κομματάκια)
Λάδι για το άλειμμα και το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ζυμωνω τα υλικά του ζυμαριού κ αφήνω στην άκρη να ανεβει, καμία ώρα περίπου!!
Περνω αρκετό ζυμάρι κ ριχνω αλεύρι ,ανοίγω με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο
Αλειφω με λαδι το φυλλο κ ρίχνω από πάνω μικρά κομματάκια ανθότυρο
και το περναω πάλι στο πλαστη καθ το κόβω όπως στην φωτογραφία σε τρεις μεριές


Περνώ ένα κομμάτι και ρίχνω από πανω λίγο λάδι κ το ανοίγω μέχρι να γίνει ψηλό
Τηγανίζουμε κ τα τρώμε σκέτα ή με λίγη ζάχαρη από πάνω!!

H συνταγή είναι της κας Navrozidou Simela