Συστατικά

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κοτσάνι σέλινου ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κονσέρβα αποφλοιωμένη ντομάτα δαμάσκηνο ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ή νιφάδες κόκκινου τσίλι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή περισσότερο όσο χρειάζεται
5-7 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι προσαρμοσμένο στα γούστα σας
1 χούφτα φρέσκο ​​πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
* Ο φρέσκος βασιλικός και η ρίγανη είναι προαιρετικά

Οδηγίες

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Κόψτε το κρεμμύδι σας σε κύβους, κόψτε την πιπεριά και ψιλοκόψτε το κοτσάνι του σέλινου σε κομμάτια.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Προσθέστε το κρεμμύδι σας, την
πιπεριά τσίλι και το κοτσάνι σέλινου και σοτάρετε για ένα λεπτό πριν προσθέσετε κύβους μελιτζάνες.
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-υψηλή. Μαγειρέψτε μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

4. Λιωνουμε 2 σκελίδες σκόρδο με το μείγμα μελιτζάνας, προσθέτουμε κάπαρη και πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ενώ ανακατεύουμε
και γυρίζουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο αν το μείγμα φαίνεται στεγνό.
5. Προσθέστε ξύδι από κόκκινο κρασί και συνεχίστε το ανακάτεμα.
6. Προσθέστε την κονσέρβα σας με τις αποφλοιωμένες ντομάτες δαμάσκηνου που έχετε ψιλοκόψει και χαμηλώστε τη φωτιά για περ. 10-15
λεπτά.
7. Προσθέτουμε τον βασιλικό (προαιρετικά), αλατίζουμε και στο τέλος πασπαλίζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Επιτυχία κα καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι στιφάδο με πολλά κρεμμύδια, μανιτάρια
Επόμενο άρθροΣαλάτα του Chef