Λουλουδάκια Γεμιστά

 Γεμάτος ο μπαξές μας από Λουλουδάκια . Λουλούδια όχι για μύρισμα αλλά γέμισμα… Υπέροχο πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι….Λουλουδάκια Γεμιστά

Υλικά:

20 με 30 κολοκυθοανθούς σχετικά μεγάλους σε μέγεθος
1φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι και μισό για σούπα
φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
μισό φλιτζάνι τσαγιού λεσβιακό ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
δυόσμος
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο σε μυρωδικό θέλουμε

Εκτέλεση:

Με το που πλύνουμε καλά τους κολοκυθοανθούς ξεκινάμε να καθαρίζουμε τους στήμονες που βρίσκονται στο εσωτερικό. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά όχι όμως και το νερό. Στη συνέχεια αφού έχουμε φτιάξει τη γέμιση ή αλλιώς στη Μυτιληνιά διάλεκτο το “γόμο” ξεκινάμε να γεμίζουμε τα λουλούδια μας. Μόλις η γέμιση φτάσει έως επάνω κλείνουμε το γεμιστό μας στρίβοντας λίγο το κομμάτι που προεξέχει. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε μία κατσαρόλα. Περιχύνουμε με νερό, λίγη ντοματούλα και ελάχιστο λαδάκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το ρύζι…

Η Συνταγή είναι από το ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- LESVOSKITCHEN

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Φιστίκι
Επόμενο άρθροΠατατομπιφτέκια με κιμά και τυρί