Μία τούρτα-έμπνευση της στιγμής, που τελικά βγήκε υπέροχη και δεν έγινα καθόλου ρεζίλι! Το μοιράζομαι μαζί σας για να δείτε ότι με μεράκι και φαντασία, όλα γίνονται!

Υλικά:

Έτοιμο τσουρέκι (αρκετές φέτες για να καλύψετε μια φόρμα)
1 ποτήρι νερό κακάο (ή χυμό, αν δεν θέλετε σοκολατένια γεύση)
1 συσκευασία παγωμένη κρέμα Μορφάτ (ή παρόμοια φυτική κρέμα για σαντιγί)
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη (για τη μία κρέμα)
250 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (με πολλά λιπαρά, για το γλάσο)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα (ή ό,τι ξηρό καρπό έχετε)

Εκτέλεση:

Έκοψα φέτες από έτοιμο τσουρέκι που δεν το τρώμε αλλά δεν το πετάξαμε και το εψησα στο φούρνο σαν παξιμάδι…..
Το έστρωσα σε φόρμα που βγαίνει μόνη της χωρίς να αφήσω κενά
Το σιροπιασα με ένα ποτήρι νερού κακάο ( θα μπορούσε και χυμό αλλά ήθελα σοκολατένια γεύση)..
Είχα παγωμένη κρέμα μορφατ και ζαχαρουχο γάλα ( για παγωτό) τα χτύπησα στο μίξερ μέχρι που έγιναν μια αφρατη κρεμα.
Την χώρισα στα δύο,στην μισή έβαλα το κακάο και την άλλη την άφησα άσπρη…
Έφτιαξα μια Γκάνας με κουβερτουρα κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά του γλυκού μέλι….
Έστρωσα πάνω στο τσουρέκι την σκούρα σαντιγί μετά την άσπρη άφησα λίγο στο ψυγείο να σφίξει και μετά έριξα την γκανας…
Πασπαλισα με ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης και την έβαλα στο ψυγείο….
Το βράδυ που την κόψαμε ήταν υπέροχη...

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου