Τούρτα Μερέντα Οικονομική
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
350 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ
1 κιλό Γάλα πλήρες
110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 Αυγά μεσαία
200 γρ Μερέντα
200 γρ Γάλα για το βούτημα των Μπισκότων
15 γρ Κονιάκ προαιρετικά
Για το Γλάσο Μερέντας
125 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 κουτ σούπας Μεγάλη Μερέντα
10 γρ Μέλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη σοκολατένια κρέμα μερέντα βάζοντας το γάλα σε μία μεγάλη
κατσαρόλα και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση
Συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα
Μόλις το γάλα έχει ζεσταθεί προσοχή να μην έχει κάψει ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα στο μείγμα των αβγών τα
ανακατεύουμε να πάρουν θερμοκρασία και το αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε την κρέμα μας σε μέτρια πάντα ένταση μέχρι να πήξει και να αρχίζει να κοχλάζει
Μόλις έχει πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μερέντα ή οποιαδήποτε άλλη πραλίνα επιθυμείτε και σας αρέσει.
Την ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία υπέροχη σοκολατένια κρέμα
Την αφήνουμε λιγάκι στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε την τούρτα
Δείτε την συνέχεια και το βίντεο της συνταγής στην επόμενη σελίδα