Αυτό το Τσιζκέικ με σύκα είναι η τέλεια επιλογή για να κλείσετε ένα γεύμα με τον πιο γλυκό τρόπο, ενώ είναι και πανεύκολο στην προετοιμασία του. Ο συνδυασμός της τραγανής βάσης, της βελούδινης γέμισης και των φρέσκων σύκων το κάνει ακαταμάχητο. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τσιζκέικ με σύκα

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο, ένα υπέροχο Τσιζκέικ με σύκα. Η τραγανή βάση από μπισκότο με πεκάν συμπληρώνει τέλεια την κρεμώδη γέμιση, ενώ η γλυκιά γεύση της μαρμελάδας σύκου και τα φρέσκα σύκα από πάνω το απογειώνουν! Είναι ένα γλυκό που εγώ το φτιάχνω για τους καλεσμένους μου και όλοι ενθουσιάζονται.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Τσιζκέικ με σύκα θα χρειαστούμε:
Για τη βάση μπισκότου:
- 300 γρ. Μπισκότα Digestive
- 100 γρ. Πεκάν
- 160 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
Για τη γέμιση τσιζκέικ:
- 400 γρ. Τυρί κρέμα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 270 ml Κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. Λευκή σοκολάτα (λιωμένη και κρυωμένη)
- 50 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα:
- 200 γρ. Μαρμελάδα σύκο
- Φρέσκα σύκα (κομμένα σε τέταρτα)
Επιπλέον:
- Μια φόρμα τάρτας με ελατήριο 27 εκ.
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το εύκολο και νόστιμο Τσιζκέικ με σύκα:
Ετοιμάζω τη βάση μπισκότου:
- Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C.
- Θρυμματίζω τα μπισκότα μαζί με τα πεκάν και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο.
- Πιέζω το μείγμα στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας μου.
- Ψήνω στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Βγάζω τη βάση από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσω τη γέμιση.
Ετοιμάζω τη γέμιση τσιζκέικ:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, προσθέτω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, η οποία πρέπει να έχει κρυώσει, και χτυπάω ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ρίχνω τη γέμιση πάνω από τη βάση του μπισκότου και ισιώνω την επιφάνεια.
Ψύχω και γαρνίρω:
- Βάζω το τσιζκέικ στο ψυγείο για 6 ώρες ή για όλη τη νύχτα, μέχρι να σφίξει καλά.
- Για το γαρνίρισμα, απλώνω τη μαρμελάδα σύκου πάνω από το τσιζκέικ με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα.
- Διακοσμώ με τα κομμένα σύκα και το διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Τσιζκέικ με σύκα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρύα σοκολάτα: Είναι σημαντικό η λιωμένη λευκή σοκολάτα να έχει κρυώσει πριν την προσθέσετε στη γέμιση. Έτσι, δεν θα κόψει την κρέμα.
- Θερμοκρασία υλικών: Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ανακατευτεί σωστά και να γίνει η γέμιση λεία, χωρίς σβόλους.
- Σωστό πάγωμα: Μην βιαστείτε να σερβίρετε. Η πολύωρη ψύξη είναι απαραίτητη για να δέσει καλά η γέμιση και να σταθεροποιηθεί.
- Εναλλακτικό γαρνίρισμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαρμελάδα σύκου, φρέσκα σύκα σε λεπτές φέτες, με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.