Αυτό το Τσιζκέικ με σύκα είναι η τέλεια επιλογή για να κλείσετε ένα γεύμα με τον πιο γλυκό τρόπο, ενώ είναι και πανεύκολο στην προετοιμασία του. Ο συνδυασμός της τραγανής βάσης, της βελούδινης γέμισης και των φρέσκων σύκων το κάνει ακαταμάχητο. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τσιζκέικ με σύκα

Ένα ολόκληρο τσιζκέικ με σύκα, σε πιατέλα, με φρέσκα σύκα και μαρμελάδα σύκο από πάνω

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο, ένα υπέροχο Τσιζκέικ με σύκα. Η τραγανή βάση από μπισκότο με πεκάν συμπληρώνει τέλεια την κρεμώδη γέμιση, ενώ η γλυκιά γεύση της μαρμελάδας σύκου και τα φρέσκα σύκα από πάνω το απογειώνουν! Είναι ένα γλυκό που εγώ το φτιάχνω για τους καλεσμένους μου και όλοι ενθουσιάζονται.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Τσιζκέικ με σύκα θα χρειαστούμε:

Για τη βάση μπισκότου:

  • 300 γρ. Μπισκότα Digestive
  • 100 γρ. Πεκάν
  • 160 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)

Για τη γέμιση τσιζκέικ:

  • 400 γρ. Τυρί κρέμα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 270 ml Κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. Λευκή σοκολάτα (λιωμένη και κρυωμένη)
  • 50 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα:

  • 200 γρ. Μαρμελάδα σύκο
  • Φρέσκα σύκα (κομμένα σε τέταρτα)

Επιπλέον:

  • Μια φόρμα τάρτας με ελατήριο 27 εκ.

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το εύκολο και νόστιμο Τσιζκέικ με σύκα:

Ετοιμάζω τη βάση μπισκότου:

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C.
  2. Θρυμματίζω τα μπισκότα μαζί με τα πεκάν και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Πιέζω το μείγμα στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας μου.
  4. Ψήνω στον φούρνο για 10 λεπτά.
  5. Βγάζω τη βάση από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσω τη γέμιση.

Ετοιμάζω τη γέμιση τσιζκέικ:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, η οποία πρέπει να έχει κρυώσει, και χτυπάω ξανά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Ρίχνω τη γέμιση πάνω από τη βάση του μπισκότου και ισιώνω την επιφάνεια.

Ψύχω και γαρνίρω:

  1. Βάζω το τσιζκέικ στο ψυγείο για 6 ώρες ή για όλη τη νύχτα, μέχρι να σφίξει καλά.
  2. Για το γαρνίρισμα, απλώνω τη μαρμελάδα σύκου πάνω από το τσιζκέικ με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα.
  3. Διακοσμώ με τα κομμένα σύκα και το διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.

Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Τσιζκέικ με σύκα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κρύα σοκολάτα: Είναι σημαντικό η λιωμένη λευκή σοκολάτα να έχει κρυώσει πριν την προσθέσετε στη γέμιση. Έτσι, δεν θα κόψει την κρέμα.
  • Θερμοκρασία υλικών: Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ανακατευτεί σωστά και να γίνει η γέμιση λεία, χωρίς σβόλους.
  • Σωστό πάγωμα: Μην βιαστείτε να σερβίρετε. Η πολύωρη ψύξη είναι απαραίτητη για να δέσει καλά η γέμιση και να σταθεροποιηθεί.
  • Εναλλακτικό γαρνίρισμα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαρμελάδα σύκου, φρέσκα σύκα σε λεπτές φέτες, με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή