Τα τυροπιτάρια είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο κέρασμα, και πιστέψτε με, όποτε κάνω τραπέζι σε φίλους και συγγενείς, πάντοτε φτιάχνω. Αρέσουν σε όλους και μου τα ζητάνε συνέχεια! Δεν τους χαλάω ποτέ χατίρι, γιατί η μαγειρική κυρίως είναι αγάπη. Κι όταν φτιάχνουμε κάτι με αγάπη και μεράκι, πάντα πετυχαίνει.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τυροπιτάρια: Το Μυστικό για την Πιο Αφράτη Τυρόπιτα!
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα τυροπιτάρια με αυτή την εύκολη συνταγή! Ιδανικά για κέρασμα, μπουφέ ή ένα γρήγορο και λαχταριστό σνακ.
Ingredients
Για το ζυμάρι:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Νερό (όσο πάρει, για να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη)
Για τη γέμιση:
- Περίπου 1/2 κιλό φέτα
- 1/4 (ένα τέταρτο) ανθότυρο
- 1/4 (ένα τέταρτο) τριμμένη γραβιέρα
Instructions
- Φτιάχνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε 10 μπάλες.
- Τις αφήνουμε μισή ώρα και κατόπιν με τη βοήθεια ενός πλάστη, τις ανοίγουμε στο μέγεθος ενός μεγάλου πιάτου.
- Θρυματιζουμε τα τυριά και τα ενώνουμε.
- Απλώνουμε σε κάθε φύλλο γέμιση και μετά το κλείνουμε σαν φάκελο.
- Με τη βοήθεια και πάλι του πλάστη το ξανανοιγουμε, ώστε η γέμιση ν'απλωθει παντού.
- Σ'αυτο το σημείο, μπορούμε να τα τυλίξουμε με μεμβράνη και να τα φυλαξουμε στην κατάψυξη.
- Όταν θελήσουμε να τα χρησιμοποιησουμε, τα ξεπαγωνουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
ΥΓ: Έχω πάντα φυλαγμένα στον καταψύκτη μου τυροπιταρια και όποτε κάνω τραπέζι σε φίλους και συγγενείς, πάντοτε φτιάχνω.Αρεσουν σε όλους και μου τα ζητάνε. Δεν τους χαλάω ποτέ χατήρι. Η μαγειρική κυρίως είναι αγάπη. Κι όταν φτιάχνουμε κάτι με αγάπη και μεράκι, πάντα πετυχαίνει. Καλά μαγειρέματα φίλοι μου.
Η Συνταγή είναι της κας Μάχη Γκαμπαλή
Notes
Χρήσιμα Tips για τα Τέλεια Τυροπιτάρια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα τυροπιτάρια σας ακόμα πιο νόστιμα και αφράτα. Για να γίνει η ζύμη ακόμα πιο εύπλαστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό. Αν θέλετε τα τυροπιτάρια να είναι πιο ελαφριά, αντί να τα τηγανίσετε, μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. Πριν τα ψήσετε ή τα τηγανίσετε, μπορείτε να τα αλείψετε με λίγο χτυπημένο αυγό για πιο χρυσαφένιο χρώμα.














