Οι Τυρόπιτες Κουλούρες είναι το κάτι άλλο! Πραγματικά, είναι ό,τι πιο αφράτο έχετε φάει ποτέ σε τυροπιτάκι, λες και είναι σύννεφο! Αυτή η συνταγή είναι μια τροποποίηση από μια που βρήκα στο διαδίκτυο (Lydia Niarou), με κάποιες μικρές μου παρεμβάσεις για να γίνει ακόμα καλύτερη. Είμαι σίγουρη πως θα λατρέψετε αυτές τις Τυρόπιτες Κουλούρες και θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ!
Τυρόπιτες Κουλούρες - Αφρός

Φτιάξτε τις πιο αφράτες Τυρόπιτες Κουλούρες Μια συνταγή για τυρόπιτα που λιώνει στο στόμα, ιδανική για σνακ, πρωινό ή το κολατσιό του σχολείου.
Prep Time
45 minutes
Cook Time
25 minutes
Additional Time
1 hour
Total Time
2 hours 10 minutes
Ingredients
Για 20 Τυρόπιτες Κουλούρες
- Αλεύρι γ.ο.χ-μου πήρε ακριβώς 1κιλό και 65 γραμ.
- Ξηρή μαγιά 2 φακελλάκια ή 18 γραμ. ή 5 κτγ
- Γάλα χλιαρό (38 βαθμ.) 400 ml
- Νερό χλιαρό (38 βαθμ.) 200 ml
- Σπορέλαιο 200 ml
- Βούτυρο μαλακό 80 γραμ
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- Ζάχαρη 2 κουτ.σούπας
- Αλάτι 1 ½ κουτ.γλυκ.
Γέμιση:
- 1 αυγό
- 300 γραμ Φιλαδέλφεια
- 400 γραμ φέτα, λιωμένα με το πηρούνι.
Επάλειψη:
- 2 κρόκοι χτυπημένοι
- 2 κουταλιές νερό, (προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο)
Instructions
- Πρώτο βήμα, ετοιμάζω τη γέμιση για τις Τυρόπιτες Κουλούρες. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το αυγό, το τυρί Φιλαδέλφεια και τη φέτα, την οποία έχω λιώσει με ένα πιρούνι. Το αφήνω σκεπασμένο στο ψυγείο να περιμένει.
- Σε μπολάκι διαλύω τη μαγιά στο νερό με τη ζάχαρη.
- Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνω γάλα,σπορέλαιο,αυγά και το μίγμα μαγιάς.Ανακατεύω και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι.Στο τελευταίο αλεύρι ανακατεύω και το αλάτι.
- Ζυμώνω μια ζύμη αφράτη.Μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης τη μεταφέρω στον πάγκο και ζυμώνω 5 λεπτά ακόμη.
- Την ξαναβάζω στη λεκάνη, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω 30-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να φουσκώσει καλά.
- Κόβω τη ζύμη σε 20 κομμάτια γύρω στα 99-100 γραμ το καθένα.
Τα πλάθω μπαλάκια και τα σκεπάζω με μεμβράνη. - Προθερμαίνω το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα (ή αντιστάσεις).
Κάθε μπαλάκι το ανοίγω με πλάστη σε μέγεθος περίπου 20Χ25.
Παίρνω με τα δάχτυλα ένα κομματάκι βούτυρο και το απλώνω στην επιφάνεια του φύλλου ενώ πιέζω λίγο με τα δάχτυλα να μεγαλώσει. - Βάζω στην άκρη της μακριάς πλευράς του μια γραμμή γέμισης. Τυλίγω σε ρολάκι, σχηματίζω κουλούρι, βάζω τα άκρα από κάτω και αραδιάζω σε 2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνω σκεπασμένα με πετσέτα να φουσκώσουν 20-30 λεπτά.
Μέχρι να γεμίσω το δεύτερο ταψί, το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για φούρνο. - Περνάω τις φουσκωμένες τυρόπιτες με τους χτυπημένους κρόκους (που έχω ανακατέψει με νερό) και προαιρετικά πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω περίπου 25 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Τα μεταφέρω να κρυώνουν σε σχάρα.
Μπαίνουν κατάψυξη σε σακουλάκι που το παίρνουμε μαζί στο σχολείο ή τη δουλειά. Ξεπαγώνει σε 1 ώρα και είναι ολόφρεσκο .
Η Συνταγή είναι της κας Λιζα Σαραντιδου