Αυτή η συνταγή είναι λίγο διαφορετική από το κλασικό, πιο ελαφριά και με φρέσκο κρεμμυδάκι που της δίνει ένα υπέροχο άρωμα. Εγώ τη φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται!
Υλικά:
– 1 κούπα γιαούρτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1 κούπα ανθότυρο ή φέτα
– μισό φλιτζάνι κίτρινο τυρί σε κύβους
– δυόμισι κούπες αλεύρι
– 1 αυγό
– 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1-2 μίσχοι φρέσκων κρεμμυδιών
– χρωματιστό αλάτι για ψεκασμό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφαιρέστε το τηγάνι καλύπτοντάς το με χαρτί ψησίματος.
Στη συνέχεια, βάλτε τη σόδα στο γιαούρτι και περιμένετε να αφρίσει. Ενώ περιμένετε, τριψτε το τυρί, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το τυρί σε κύβους. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, ασπράδι αυγού, ζάχαρη και αλεύρι στο ήδη αφρώδες γιαούρτι. Όλα αναμιγνύονται καλά με το χέρι και η ζύμη πρέπει να έχει κολλώδη συνοχή.
Ρίξτε μια ποσότητα περίπου δύο κουταλιών της σούπας με ένα άκρο στο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και σε απόσταση. Αλλείψτε τα τυρόψωμα με τον κρόκο και τις πιέζετε ελαφρά και τις διαμορφώνετε σε μίνι πίτες.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, καθώς κρυώνουν ελαφρώς, με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λιγο αλάτι.
- Αν η ζύμη σας κολλάει πολύ στα χέρια, μπορείτε να αλείψετε τα χέρια σας με λίγο λάδι ή να βάλετε λίγο παραπάνω αλεύρι, αλλά με προσοχή για να μην γίνει πολύ σφιχτή.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά στη ζύμη, όπως ψιλοκομμένο άνηθο ή δυόσμο, για έξτρα άρωμα.
- Αυτά τα τυρόψωμα είναι τέλεια για να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή το σχολείο!
Καλη Απόλαυση! ❤️