Η Γαλατόπιτα με χυλοπίτες είναι ένα γλυκό που ξυπνάει αναμνήσεις και ζεσταίνει την καρδιά. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα παραδοσιακά γλυκά και θέλουν κάτι εύκολο, γρήγορο και αρωματικό. Εγώ τη φτιάχνω πάντα όταν θέλω να φέρω στο σπίτι μου τη μυρωδιά και τη γεύση των παιδικών μου χρόνων!

Υλικά

Χυλοπίτες σπιτικές 150 γραμμάρια
Ζάχαρη 6 κ.σ
Γάλα φρέσκο ​​700 ml
Αυγά 3
Βανίλια
Λάδι 30 γρ
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα αλλειφω με λάδι ένα ταψί διαμέτρου περίπου 26 εκατοστά.
Έριξα τις χυλοπίτες και από πάνω ράντισα με λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω ελαφρώς και ψήνω για λίγο στην μεση του φούρνο, λίγο μόνο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σε αυτό το διάστημα ζέσταινα το γάλα και διέλυσα μέσα τη ζάχαρη. Το κατέβασα από τη φωτιά και πρόσθεσα τρία αυγά χτυπημένα με ένα πακέτο ζάχαρη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.
Ξεχώρισα 2/3 φλιτζάνι από αυτό το μείγμα και έριξα το υπόλοιπο πάνω από τις χυλοπίτες.
Έψησα μέχρι να δέσει η κρέμα για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς, αλλά πρέπει να προσέξετε. Εξαρτάται από τον φούρνο.

Απενεργοποίησα και σε αυτό το στάδιο έριξα το χωρισμένο μείγμα γάλακτος πάνω από την πιτα. Έτσι γίνεται έξτρα ζουμερό, και τα αυγά στο μείγμα γάλακτος ψήνονται από τη θερμοκρασία της πιτας, το αφήνω στο φούρνο για άλλα πέντε λεπτά!

Γαλατόπιτα με χυλοπίτες
_cuva

Τέλος, μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη, που είναι περισσότερο για αισθητικούς λόγους, η πίτα είναι αρκετά νόστιμη!

Tips για την Τέλεια Γαλατόπιτα με χυλοπίτες

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Γαλατόπιτα με χυλοπίτες σας πραγματικά ξεχωριστή!

  • Το ψήσιμο των χυλοπιτών: Μην παραψήσετε τις χυλοπίτες στην αρχή. Θέλουμε απλά να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα για να γίνουν πιο τραγανές και να μην λασπώσουν στο τελικό ψήσιμο.
  • Θερμοκρασία φούρνου: Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, οπότε παρακολουθήστε την πίτα σας στο δεύτερο στάδιο του ψησίματος. Θέλουμε η κρέμα να δέσει, αλλά όχι να στεγνώσει εντελώς.
  • Το μυστικό της ζουμερής γαλατόπιτας: Το κόλπο με το επιπλέον μείγμα γάλακτος που ρίχνω στο τέλος, ενώ ο φούρνος είναι σβηστός (ή πολύ χαμηλωμένος), είναι αυτό που κάνει την πίτα έξτρα ζουμερή και αφράτη. Μην το παραλείψετε!
  • Μυρωδικά: Αντί για βανίλια, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι στο μείγμα του γάλακτος για ένα διαφορετικό άρωμα.
  • Σερβίρισμα: Η Γαλατόπιτα με χυλοπίτες είναι πιο νόστιμη όταν σερβίρεται χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Казано честно в кухнята