Αφράτη και γρήγορη Τυρόπιτα

Αυτή η τυρόπιτα είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή γεύμα, χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα. Η ζύμη είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση τυριού είναι πλούσια και γευστική.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη: Η τυρόπιτα ετοιμάζεται σε ελάχιστα λεπτά, με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Αφράτη και τραγανή: Η ζύμη φουσκώνει ωραία στο ψήσιμο και δημιουργεί μια τέλεια αντίθεση με την κρεμώδη γέμιση.
  • Πλούσια γεύση: Η γέμιση τυριού είναι πλούσια και γευστική, με την προσθήκη μπαχαρικών και μυρωδικών που δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά.
  • Πολυχρηστική: Η τυρόπιτα μπορεί να σερβιριστεί ως πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι επίσης ιδανική για κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε η τυρόπιτα σας να είναι πιο πικάντικη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καυτερό πιπέρι.
  • Για να κάνετε την τυρόπιτα σας ακόμα πιο αφράτη, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα της ζύμης 1 κουταλιά της σούπας baking powder.

Συνοψίζοντας, η αφράτη και γρήγορη τυρόπιτα είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν ένα χορταστικό σνακ ή γεύμα. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα την αγαπήσετε!

Υλικά

400γρ φύλλα κρουστας
3 αυγά,
200 γρ γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό σόδα,
5 γρ μπεικιν.

200 γρ τυρί φέτα
250 γρ τυρί ανθοτυρο
100 ml ανθρακούχο νερό
Βούτυρο

Εκτέλεση

Ετοίμασα το μείγμα αυγών, γιαούρτι σόδα και μπεικιν.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψα την φέτα θρυμματισμένο και το ανθότυρο.
Πήρα δύο φύλλα τα αλλειψα με λάδι και μετα τα άλειψα με το μείγμα των αυγών, πασπάλισα με τα τυρία τα τυλίγω σε ρολό.
Το έβαλα σε ένα ταψί, το ίδιο έκανα με όλες τα υπόλοιπα φύλλα, έριξα από πάνω την πίτα ανθρακούχο νερό και την άφησα να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά.

Τέλος, άλειψα τη ζύμη με το υπόλοιπο μείγμα αυγών και έβαλα μερικά κομμάτια βούτυρο από πάνω.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να γίνει. Αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά ζουμερη και νόστιμη πίτα.

Σας εύχομαι ένα υπέροχο Σάββατο ❤️❤️❤️

Πηγη: Страст и хоби-готви с любов

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

 

Τυρόπιτα με σόδα / μεταλλικό νερό

Αφρατη Τυρόπιτα

(με φέτα, μαϊντανό … – πραγματικά πολύ νόστιμο!)

Συστατικά

6 στρώσεις φύλλο ζύμης για πίτα (χωριάτικο φύλλο) **
Εσωτερικό μείγμα για τα φύλλα:
3 αυγά
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 ½ φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό

Για να ρίξετε στην πίτα πριν το ψήσιμο
1 μικρό μπουκάλι σόδα (3/4 φλιτζάνι)

Για την γέμιση
500 γραμμάρια φέτα
20 φύλλα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Ξεκινήστε με την προετοιμασία του εσωτερικού μείγματος για τα φύλλα. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε αυγά και γάλα σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε. Εν τω μεταξύ,
προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.
2. Προσθέστε γιαούρτι, νερό και ελαιόλαδο σε αυτό το μείγμα και ανακατέψτε ξανά
μέχρι να γίνει ομοιογενές.

3. Τώρα, ετοιμάστε τη γέμιση. Πολτοποιήστε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατέψτε το
με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4. Λαδώστε το ταψί σας. Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο στην βάση του. Εάν πέφτει έξω
από το ταψί δεν με πειράζει.
5. Αλείψτε το φύλλο με το εσωτερικό μείγμα για τα φύλλα παντού εξίσου . Στη συνέχεια,
τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο, αλλά αυτό σουρώστε το να ταιριάζει εξίσου στο ταψί.
Επαλείψτε το ξανά με το μείγμα.
6. Κάντε το ίδιο για το τρίτο φύλλο, αλλά αυτή τη φορά απλώστε την γέμιση τυριού εξίσου.
Επαναλάβετε το πέμπτο βήμα για τα υπόλοιπα φύλλα. Πάρτε το πρώτο φύλλο που κρέμεται απ εξω από το ταψί και καλύψτε το πάνω μέρος της πίτας .

7 Βουρτσίστε με το μείγμα για τα φύλλα απο πάνω. Στη συνέχεια κόβουμε σε
τετράγωνες φέτες χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
8. Τέλος, ρίξτε ένα μπουκάλι σόδα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο
μέχρι να κοκκινίσει.

…………………………………….. ………………………….

* Περίπου 3/4 σόδα – Μεταλλικό νερό… Όπως το Perrier ή παρόμοιο

Το ανθρακούχο νερό περιέχει αέριο διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό αναγκάζει το νερό
να γίνει αφρώδες, γεγονός που καθιστά την πιτα να φουσκώσει και να ειναι ζουμερή.

** Το φύλλο πρεπει να είναι το λίγο πιο παχύ είδος ζύμης και όχι λεπτού χαρτιού
που χρησιμοποιείτε για μπακλαβά – (γνωστό και ως χωριατικο).

Μερικοί λένε ότι τα 6 φύλλα δεν είναι αρκετα, ίσως χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 10 ή περισσότερα είναι επιλογής σας

ΠΗΓΗ: Armenian International Cuisines and More

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκι – Μια μεσογειακή πινελιά στο πιάτο σας!
Επόμενο άρθροΝτόνατς: Αφράτα, γευστικά, ζουμερά!