Το υπέροχο γλυκό ψυγείου με μπισκότα σαβουαγιάρ και κρέμα είναι ένα από τα πιο δροσερά και εύκολα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εγώ το ετοιμάζω σε λίγα μόλις λεπτά, επομένως μπορείτε να απολαύσετε την τέλεια ισορροπία της αφράτης κρέμας μασκαρπόνε με τα ζουμερά φρούτα και τα τραγανά μπισκότα. Μια συνταγή που σίγουρα θα ενθουσιάσει την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας, καθώς είναι τόσο δροσιστική που δεν σας λιγώνει καθόλου.


Υλικά για το Γλυκό Ψυγείου

  • 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 250 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κομπόστα φρουτοσαλάτα (ανάμεικτα φρούτα σε σιρόπι)
  • 50 γρ. μερέντα
  • 50 γρ. σιρόπι παγωτού βύσσινο
  • 50 γρ. σιρόπι παγωτού σοκολάτα

Εκτέλεση του Γλυκού με Σαβουαγιάρ

Ξεκινάω βουτώντας τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα. Στη συνέχεια, βάζω μια στρώση μπισκότων στον πάτο μιας φόρμας 28×18 εκ. (τσέρκι).

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε και χτυπάω με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγί. Ρίχνω μέσα στη σαντιγί τα φρούτα από την κομπόστα, τα ανακατεύω καλά και απλώνω αυτό το μείγμα πάνω από τα μπισκότα πτι μπερ. Φροντίζω να στρώσω πολύ καλά την κρέμα.

Βουτάω τα σαβουαγιάρ ένα-ένα στο γάλα. Μετά, τα τοποθετώ πάνω στη σαντιγί, όχι ξαπλωτά, αλλά στηριγμένα στη μια πλευρά, το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 6 ώρες, ώστε να σφίξει καλά.

Βγάζω το γλυκό μου από το ψυγείο και το διακοσμώ με τη μερέντα και τα σιρόπια (βύσσινο και σοκολάτα). Ξεφορμάρω, κόβω ένα μεγάλο κομμάτι και απολαμβάνω το δροσερό γλυκό ψυγείου!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 0 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: 6 ώρες ψύξης

Συνολικός Χρόνος: 6 ώρες και 20 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Γλυκό

Φροντίστε η κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε να είναι πολύ κρύα για να φουσκώσουν σωστά σε αφράτη σαντιγί.

Μην μουλιάζετε τα πτι μπερ και τα σαβουαγιάρ πολύ ώρα στο γάλα, απλά μια γρήγορη βουτιά είναι αρκετή για να μαλακώσουν.

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να βουτήξετε τα μπισκότα σε γάλα με λίγο λικέρ.

 

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη