Τα Χοιρινά Φιλετάκια με Σάλτσα Μουστάρδας είναι ένα κλασικό πιάτο που ποτέ δεν απογοητεύει. Η πλούσια, αρωματική σάλτσα μουστάρδας αγκαλιάζει τα ζουμερά φιλετάκια, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο μέσα στην εβδομάδα, αλλά και για ένα πιο επίσημο τραπέζι, καθώς είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη!

Υλικά

1 κιλό μπριζολάκια χοιρινά λεπτοκομμένα(λεπίδια)
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
500 ml ζεστό νερό
1 πρέζα αλάτι,πιπέρι
100 ml κρασί λευκό

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα μπριζολάκια και απ τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι.
Στη συνέχεια βάζουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο στο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά.Αλατίζουμε.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί.Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 300 ml νερό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες στο τηγάνι ρίχνουμε 200 ml νερό σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά.
Αν θέλουμε περισσότερη σάλτσα προσθέτουμε άλλα 100 ml σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!!!

Tips για τα Τέλεια Χοιρινά Φιλετάκια με Σάλτσα Μουστάρδας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Χοιρινά Φιλετάκια με Σάλτσα Μουστάρδας σας απίθανα! Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ζωμό κοτόπουλου αντί για σκέτο νερό στο σιγοβράσιμο της σάλτσας. Αν σας αρέσει η πιο έντονη γεύση μουστάρδας, μπορείτε να προσθέσετε μία επιπλέον κουταλιά στο τέλος, αφού αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Μην παραψήσετε τα φιλετάκια, γιατί θα σκληρύνουν. Είναι καλύτερα να παραμείνουν ζουμερά στο εσωτερικό τους. Εγώ συχνά προσθέτω και λίγα μανιτάρια στο σοτάρισμα του κρεμμυδιού, για ακόμα πιο νόστιμη σάλτσα!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη