Φιλέτο μοσχαρίσιο σε σάλτσα ντομάτας

Το φιλέτο μοσχαρίσιο σε σάλτσα ντομάτας είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο. Το μοσχαρίσιο φιλέτο είναι ένα κομμάτι κρέατος υψηλής ποιότητας και η σάλτσα ντομάτας προσδίδει μια ελαφριά, αλλά γεμάτη γεύση. Αυτό το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με πολλά πιάτα, όπως πατάτες τηγανητές, ρύζι ή λαχανικά. Επίσης, είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα τραπέζι.

Συστατικά

Φιλέτα μπριζόλας σε φέτες 480 γρ
σάλτσα ντομάτας 450 γρ (2 φλιτζάνια)
ελαιόλαδο 60 ml (4 κ.σ.)
σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα
ρίγανη 2 γρ (2 κ.γ.)
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Κατευθύνσεις

Κόψτε τυχόν περιττό λίπος από το κρεας και στη συνέχεια κόψτε σε φέτες πάχους περίπου 1.5 εκ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο στο λάδι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσει, περίπου 5 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε προσεκτικά τις θρυμματισμένες ντομάτες και στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ρίγανη, τον βασιλικό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Στρώνουμε τις φέτες του κρέατος σε μία στρώση στο ταψί και τις σκεπάζουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και
μαγειρέψτε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στην επιθυμητή συνοχή.
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το μοσχάρι και σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι του Yassine Mhd

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαρίσιο Στρογκανόφ

Μοσχαρίσιο Στρογκανόφ

«Παρεμπιπτόντως, το μοσχαρίσιο στρογκανόφ είναι ένα πιάτο που προέρχεται από την Οδησσό.
Ο κόμης Oleksandr Stroganov ήταν κυβερνήτης αυτής της περιοχής, επίτιμος πολίτης της Οδησσού και είχε ένα μαγαζί όπου μπορούσαν να έρθουν όλοι. Εκεί σέρβιραν για πρώτη φορά μοσχαρίσιο στρογκανόφ.>>

Υλικά:

700-900 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
450 γρ κρεμμύδια
300 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (ή αποξηραμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια γιαουρτι
100-150 γρ. κρέμα γάλακτος 30%
1,5-2 κ.σ. αλεύρι
1-1,5 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν (ή άλλη)
1,5-2 κ.σ. μεγάλο. “Σάλτσα Worcestershire”
30 γρ. βούτυρο
άοσμο λάδι
δάφνη
αλάτι, μαύρο πιπέρι για γεύση
νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε ελαφρά το μοσχάρι και μετά το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα άοσμου λαδιού, το αφήνουμε να καψει, τηγανίζουμε το κρέας σε πολλές δώσεις (όχι όλα με τη μία) για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.

Είναι σημαντικό το κρέας να μην έχει παραψηθεί! Αφού σχηματιστεί μια κατακόκκινη κρούστα, βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε βούτυρο στο τηγάνι με το υπόλοιπο λίπος από το κρέας και ρίξτε το κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Αφού σχηματιστεί μια ανοιχτόχρωμη χρυσαφένια απόχρωση, προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο, κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με το γιαούρτι και λίγο χλιαρό νερό.

Μοσχαρίσιο Στρογκανόφ

Μόλις η σάλτσα πάρει μια ενιαία σύσταση, μπορείτε να επιστρέψετε το τηγανισμένο κρέας.


Ανακατεύουμε τα πάντα, προσαρμόζουμε στη γεύση και μεταφέρουμε σε μια αντικολλητικη κασταρόλα. Αφού βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος.

Μην ξεχάσετε να ανακατέψετε γιατί η σάλτσα με το αλεύρι μπορεί να κολλήσει στον πάτο του τηγανιού.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά

Καλή όρεξη!!! 

ΠΗΓΗ: Світлана Юрченко

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό σπιτικό κέικ: μια γρήγορη και εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ με βελούδινη κρέμα τυριού με αφράτη σαντιγί