Η Χοιρινή τηγανιά με μέλι και βαλσάμικο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την ελληνική παράδοση της τηγανιάς με ανατολίτικες νότες, χάρη στο μέλι και το βαλσάμικο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό χοιρινό με μία απίθανη γλυκόξινη σάλτσα που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.

Υλικά :

500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι ή από λαιμό
2 κουτ. σούπας φυτίνη
4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
1 κύβο κότας
2 κουτ. σούπας μέλι
1 σφηνάκι βαλσάμικο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια
και το βάζουμε να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα αφήνουμε στην άκρη.
Το κρέας έχει στεγνώσει, το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας, αλευρώνουμε τα κομμάτια κρέατος λίγα – λίγα και τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι. Σε βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε την φυτίνη σε χαμηλή θερμοκρασία. Σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο του πλευρές.
Αφαιρούμε το κρέας και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία άλλα 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα
και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και σιγομαγειρεύουμε την τηγανιά.
Μόλις μαλακώσει το κρέας και γίνει τρυφερό, ετοιμάζουμε την σος βαλσάμικου.
Σε ένα μπολ, λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε ½ ποτήρι ζεστό νερό. Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε να λιώσει, το βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να μην μείνει σβώλος και να γίνει 1 ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την σως βαλσάμικου που φτιάξαμε και μαγειρεύουμε περίπου για άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσέχουμε να το αφήσουμε στο τέλος με σαλτσούλα! Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι!

Tips για την Τέλεια Χοιρινή Τηγανιά με Μέλι και Βαλσάμικο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Χοιρινή τηγανιά με μέλι και βαλσάμικο σας ακόμα πιο νόστιμη. Το κλειδί για ζουμερό κρέας είναι να μην το παραψήσετε στο αρχικό σοτάρισμα. Θέλουμε απλά να πάρει χρώμα. Μην βιαστείτε στο σιγανό μαγείρεμα με το νερό, αφήστε το κρέας να μαλακώσει καλά. Αν θέλετε μία πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό κρέατος αντί για νερό και κύβο. Τέλος, μην ξεχάσετε να δοκιμάζετε τη σάλτσα και να προσαρμόζετε το αλάτι, το πιπέρι και το βαλσάμικο ανάλογα με τα γούστα σας.

Φωτογραφίες Συνταγής εδώ