Υλικά (για περίπου 1 κιλό χοιρινό):

1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κούπες λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το χοιρινό με το κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπεριιές, τις ντομάτες, το κρασί, το ελαιόλαδο,
τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Άφησε το μείγμα να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Δείτε επίσης: Κότσι χοιρινό κρασάτο στη γάστρα

Τα βάζουμε σ ένα ταψί

και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο νά είναι συμπαγής… τό βάζουμε για μία ώρα περίπου στόν φούρνο στούς 200 βαθμούς κελσίου, μετά αφαιρούμε τό αλουμινόχαρτο, καί τό αφήνουμε ένα τέταρτο περίπου μέσα στόν φούρνο νά πάρει χρώμα
Σερβίρε το χοιρινό κρασάτο ζεστό, συνοδευμένο με ρύζι, πουρέ ή πατάτες.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι του κου Sakos Mihalis

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι τας κεμπάπ με χυλοπίτες
Επόμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα…έχει ένα μυστικό η γέμισει να μένει όλη στη μέση