Αν θέλεις το κρέας σου να λιώνει στο στόμα, τότε αυτό το Χοιρινό ψημένο σε αλουμινόχαρτο είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Με λίγα υλικά και μια πολύ απλή διαδικασία, θα δημιουργήσεις ένα πιάτο που θα αποθεώσουν όλοι.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο ψητό, θα χρειαστούμε:
- 1,2 κιλά Χοιρινό φιλέτο χωρίς κόκαλο
- 6-7 Σκελίδες σκόρδο
- 3-4 Φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζάνι Μαγιονέζα
- 1 κ.σ. Αλεσμένος κόλιανδρος
- 1,5 κ.σ. Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1,5 κ.σ. Πάπρικα
- Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση της Συνταγής
1. Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ τη μαγιονέζα με όλα τα μπαχαρικά (πάπρικα, μαύρο πιπέρι και κόλιανδρο)
2. Προσθέστε ξεφλουδισμένο και λιωμενο σκόρδο στη μαγιονέζα και αλάτι για γεύση (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού). Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
3. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και το διπλώνουμε στα δύο, βάζουμε πάνω το χοιρινό. Το κρέας πρέπει να μπει με το λίπος προς τα κάτω.
4. Με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι αλείφουμε το κρέας από όλες τις πλευρές με την έτοιμη σάλτσα μαγιονέζας.Μην ξεχάσουμε να αλείψουμε το κάτω λιπαρό μέρος.
Προσθέστε το φύλλο δάφνης.
5. Στη συνέχεια, συνδέουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου και το στρίβουμε.Θα πρέπει επίσης να στρίψετε το αλουμινόχαρτο και από τα πλαϊνά.
Το αλουμινόχαρτο πρέπει να στρίψει σφιχτά για να μην διαρρεύσουν χυμοι και, στη συνέχεια, πρέπει να βάλετε το κρέας στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.
Το χοιρινό πρέπει να είναι καλά μαριναρισμένο.
6. Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε το κρέας μας και το βάζουμε με το αλουμινόχαρτο σε ταψί. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και
ψήνουμε σε αυτή τη θερμοκρασία για περίπου 3 ώρες.
7. Βγάζουμε το χοιρινό από τον φούρνο και ανοίγουμε ελαφρά το αλουμινόχαρτο για να το αφήσουμε να κρυώσει ελαφρώς.
8. Στη συνέχεια, βάλτε το κρέας σε ένα πιάτο, αφαιρέστε τη δάφνη και κόψτε σε κομμάτια και ρίξτε το ζουμί που προέκυψε κατά το ψήσιμο από πάνω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 3 ώρες.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος Αναμονής (στο ψυγείο): 2-3 ώρες.
Χρήσιμα Tips για το Ψητό Χοιρινό
- Το μυστικό της νοστιμιάς: Το σφιχτό τύλιγμα του αλουμινόχαρτου είναι το μυστικό για να κρατήσει όλους τους χυμούς του το κρέας και να γίνει απίστευτα ζουμερό.
- Μαρινάρισμα: Το χοιρινό χρειάζεται αρκετές ώρες για να μαριναριστεί καλά, οπότε μην το παραλείψεις αυτό το βήμα!
- Προσθήκες: Μπορείς να προσθέσεις μερικές πατάτες ολόκληρες ή κομμένες σε μεγάλα κομμάτια μέσα στο αλουμινόχαρτο, για να ψηθούν μαζί με το κρέας.
Καλή όρεξη!










