Υλικά:

1 κομμάτι περκα (700-750 γρ.)
1 πατάτα βρασμένη
5-6 πατάτες ωμές (τριμμένες στον λεπτό τριφτή)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Ελάχιστο ξύδι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, πάπρικα καπνιστή, κύμινο
1-2 φέτες ψωμί (μπολλομένο σε γάλα)

Εκτέλεση:

Βράζουμε την περκα για 6-7 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα και το ψίχουμε με ένα πιρούνι.

Τρίβουμε τις ωμές πατάτες στον τριφτή και τις στραγγίζουμε καλά για να φύγει το περιττό νερό.
Πασπαλίζουμε τις τριμμένες πατάτες με λίγο αλάτι και τις πιέζουμε με τα χέρια για να βγει ακόμα περισσότερο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το ψάρι, τις πατάτες, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το κορν φλάουρ, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και το ψωμί.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι σύμφωνα με το γούστο μας.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πλάσιμο και Τηγάνισμα:
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή τηγανίτες από το μείγμα.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τους ψαροκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Αποσύρουμε τους ψαροκεφτέδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε ζεστούς με τη συνοδεία της αρεσκείας μας (σαλάτα, τζατζίκι, λεμόνι).

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη Νιοκκα

Προηγούμενο άρθροΟσομπούκο σε σάλτσα κρασιού
Επόμενο άρθροΠαστίτσιο για Όλους