Βακαλάος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα και ντοματινια

Αρώματα: Το άρωμα του μπακαλιάρου γαργαλάει τα ρουθούνια, ενώ οι γήινες νότες της ρίγανης και η φρεσκάδα της ντομάτας δημιουργούν μια ακαταμάχητη εμπειρία.

Χρώματα: Το χρυσαφένιο χρώμα του μπακαλιάρου έρχεται σε αντίθεση με το ζωηρό κόκκινο της σάλτσας ντομάτας και των ντοματινίων, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο ζωντάνια.

Υφή: Ο μπακαλιάρος είναι μαλακός και ζουμερός, ενώ οι πατάτες είναι αφράτες και απορροφούν την πλούσια σάλτσα. Τα ντοματίνια προσθέτουν μια δροσιστική πινελιά με την τραγανή τους υφή.

Γεύση: Η αλμυρή γεύση του μπακαλιάρου ισορροπεί τέλεια με την όξινη σάλτσα ντομάτας. Η ρίγανη προσθέτει μια γήινη πινελιά, ενώ τα ντοματίνια δροσίζουν τον ουρανίσκο.

Συνολική εντύπωση: Ένα πιάτο γεμάτο γεύση, χρώμα και υφή. Ο μπακαλιάρος με πατάτες, σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια και ρίγανη είναι μια εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

    • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
    • 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες 
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
    • 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
    • 100 γρ. ντοματίνια
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    • 1/2 κ.γ. ρίγανη
    • 1/4 κ.γ. πιπέρι
    • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
    • 1 φύλλο δάφνης
    • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση:

    1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, αν είναι απαραίτητο, και τον κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
    2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
    3. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τον σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
    4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    5. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και τη δάφνη.
    6. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάσει τα υλικά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
    7. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
    8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα.
    9. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τις πατάτες και τη σάλτσα, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Συμβουλές:

    • Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά στο φαγητό, όπως καρότα, πράσα ή πιπεριές.
    • Αν θέλουμε η σάλτσα να είναι πιο πικάντικη, μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κ.γ. καυτερή πιπεριά.
    • Μπορούμε να σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με ρύζι ή ψωμί.

    Καλή όρεξη!

PHOTO : Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα μανιτάρια με ζυμαρικά

Χοιρινό Φιλέτο με σάλτσα μανιταρια και ζυμαρικά

Η Συνταγή αυτή είναι από το  craftycookingbyanna

Συστατικά

800 gr έως 1 κιλά χοιρινό φιλέτο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Μανιτάρια Portabella 400γρ σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι ή κορν φλαουρ
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
φρέσκο ​​σχοινόπρασο, θυμάρι, άνηθο ή μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Κόψτε το φιλέτο χοιρινού κρέατος σε πολλά κομμάτια, πάχους περίπου 2,5 εκ.
Σε μια μεγάλη πλάκα ή χρησιμοποιήστε μια τσάντα (ευκολότερο να ανακατεψετε) ανακατέψτε αλεύρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα και αλάτι / πιπέρι.
Αλευρώστε με το μείγμα το χοιρινό και τα ρίχνουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος.

Μειώστε τη φωτιά στο μισό, ​​προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο.
Προσθέστε φέτες κρεμμυδιού και μανιτάρια στο τηγάνι.
Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και καραμελωθούν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε 2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλαουρ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε λευκό κρασί και ζωμό κοτόπουλου, ξύνοντας όλα τα κομμάτια στο κάτω μέρος του τηγανιού.

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι γιαουρτι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμας).
Βάλτε το μαγειρεμένο χοιρινό στο τηγάνι και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά έως ότου η σάλτσα πήξει σε μια σάλτσα (θα πήξει περισσότερο όσο σερβίρετε).
Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι, στη γεύση.
Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες σε ένα πακέτο.
Προσθέστε στο τηγάνι και ανακατέψτε με τηννκρεμώδη σάλτσα μανιταριών.
Γαρνίρετε με σχοινόπρασο, θυμάρι, άνηθο ή φρέσκο ​​μαϊντανό.
Σερβίρετε και απολαύστε!

Η Συνταγή αυτή είναι από το  craftycookingbyanna

Προηγούμενο άρθροΜόνο 3 υλικά!!😋 Χαλβάς με ξηρούς καρπούς, Συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ.
Επόμενο άρθροΕύκολη συνταγή για αμυγδαλωτά: Φτιάξτε τα στο σπίτι!