Συστατικά
4 αυγά, χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
4 σταγόνες χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές σούπας (150 g) ζάχαρη
1 κσ νερό
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ βούτυρο, λιωμένο
3/4 φλυτζάνι (115 g) αλεύρι γ.ο.χ
2 φλιτζάνια γάλα, χλιαρό (500 ml)

Οδηγίες
Ανακατέψτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Μπορείτε να προσθέσετε 4 σταγόνες χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι για να σταθεροποιήσετε τα ασπράδια αυγών.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια καλά.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε για ακόμα ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε το.


Προσθέστε το γάλα (πρέπει να είναι χλιαρό, αλλιώς το βούτυρο θα σκληρύνει) μέχρι να ενσωματωθεί σωστά.


Ανακατέψτε απαλά τα χτυπημένα αυγά(μαρέγκα) με σπάτουλα ή κουτάλι. Μη χρησιμοποιείτε μίξερ για αυτό το βήμα, διότι θα καταστρέψει τις φυσαλίδες αέρα που έχουν παγιδευτεί σε χτυπημένα ασπράδια αυγών.

Μην ενσωματώσετε πλήρως τη ζύμη και τα ασπράδια αυγών. Θα πρέπει να υπάρχουν μερικά μικρά “σύννεφα” λευκών αυγών που επιπλέουν στην κορυφή του χτυπήματος.


Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρεξ βουτυρωμένο και αλευρωμένο 20 cm. Ψήστε κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 160 C για περίπου 60 λεπτά ή έως ότου το κέικ να ψηθεί και να είναι ακόμα μαλακό, αλλά όχι ζαρωμένο. Εάν από πάνω αρχίσει να ροδίζει πολύ γρήγορα (μετά από περίπου 30 λεπτά ψησίματος), καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.

Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε το μαγικό κέικ πασπαλισμένο με σκόνη ζάχαρης.

Καλή Επιτυχία 

ΠΗΓΗ