Το γλυκό χωρίς φούρνο και χωρίς αυγά ή κρέμα γάλακτος είναι η πιο έξυπνη λύση όταν θέλω να ετοιμάσω κάτι γρήγορο, ελαφρύ και πολύ εντυπωσιακό για το τραπέζι μου. Αυτή η συνταγή δημιουργεί μια βελούδινη, αρωματική κρέμα που συνδυάζεται τέλεια με την πλούσια σπιτική καραμέλα. Είναι μια εύκολη και απολαυστική επιλογή που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις, ενώ το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εγγυημένο.


Υλικά για το Γλυκό Χωρίς Ψήσιμο

για την Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

για την Καραμέλα

  • 300 ml νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση της Συνταγής

Πώς φτιάχνω τη Βελούδινη Κρέμα

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνω το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια, ρίχνω το γάλα σε μία λεπτή ροή, συνεχίζοντας να ανακατεύω ασταμάτητα με ένα σύρμα χειρός για να μη σβολιάσει η κρέμα μου. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα. Τέλος, αδειάζω την κρέμα μέσα σε μία φόρμα του κέικ ή σε ατομικά μπολάκια.

Πώς φτιάχνω την Καραμέλα για το Γλυκό

Ρίχνω λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω τη ζάχαρη μέσα σε ένα τηγάνι που έχω βάλει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει εντελώς και να σχηματιστεί η καραμέλα. Προσοχή! Μόλις γίνει η καραμέλα, ρίχνω προσεκτικά το υπόλοιπο νερό και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω το μείγμα κορν φλάουρ με το νερό μέσα στο τηγάνι και ανακατεύω μέχρι να πήξει η καραμέλα.

Σύνθεση και Ψύξη

Αδειάζω την καραμέλα πάνω από την κρέμα. Τοποθετώ το γλυκό χωρίς φούρνο στο ψυγείο για μία με δύο ώρες για να σφίξει καλά και να κρυώσει.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: 1-2 ώρες ψύξης

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Γλυκό Χωρίς Φούρνο

Για να γίνει η κρέμα σου βελούδινη και να μην σβολιάσει, ρίξε το γάλα σε πολύ λεπτή ροή και ανακάτευε συνεχώς με το σύρμα.

Μπορείς να πασπαλίσεις το γλυκό με καραμέλα με τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς πριν το σερβίρεις.

Αν θέλεις πιο έντονο άρωμα, πρόσθεσε λίγη κανέλα στην κρέμα.

Καλή Επιτυχία