Προφιτερόλ

Υλικά

για την κρέμα σοκολάτας

60gr κορν φλάουρ
600 γραμμάρια γάλα
300 gr ζάχαρη κρυσταλλική γραμμάρια
100 γρκακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι της σούπας βανίλια σε σκόνη
100gr βούτυρο

για την κρέμα

6 κρόκκους
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο γάλα
100 gr κορνφλάουρ
100 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βανίλια σε σκόνη
1 κουταλάκι της σούπας μέλι

για τα σου

125 ml γάλα
125 ml νερό
125 γραμμάρια βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
4 γραμμάρια αλάτι
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4-5 αυγά μεσαία

Εκτέλεση

για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατευω Λίγο γάλα με κορν φλάουρ
Βάζω στην κατσαρόλα γάλα με ζάχαρη κακάο κοσκινισμένο. Έπειτα ρίχνω και το μείγμα μόλις γίνει η κρέμα βγάζω από τη φωτιά
και ρίχνω βούτυρο βανίλια και μέλι και ανακατεύω

για την κρέμα
Σε ένα μπολ χτύπησα με κρόκους και μισή ζάχαρη να αφρατέψουν
Μετα προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γάλα και κορν φλάουρ και ξανά χτυπάω καλά
Σε μία κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο γάλα ζάχαρη και βάζω τη φωτιά μόλις βράσει αφαιρώ από τη φωτιά βάζω όλα μαζί τα υλικά
σιγά-σιγά και τέλος ξανά στο μάτι χαμηλά και τέλος βγάζω και προσθέτω βούτυρο μέλι και βανίλιες

για τα σου
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά, ανακατεύουμε για 1′ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10′.
Βάζουμε τη ζύμη μας στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά (ένα τη φορά) και ανακατεύουμε για 5′.


Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη μας με το κορνέ, κάνοντας σουδάκια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 20′.

Ανακατεύουμε την κρέμα μας με σύρμα να αφρατέψει

Κόβουμε τα σουδάκια μας στη μέση, τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με κρεμα.
Απλώνουμε μια στρώση κρέμα στο πυρεξ, στρώνουμε τα σουδάκια με την κρέμα, καλύπτουμε με την κρέμα κακάο, γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή σταγόνες σοκολάτας ή σαντιγι και σερβίρουμε.

Βάγια Μπακάλη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Ρολό με λαχανικά και τυρί
Επόμενο άρθροΤα μπριος είναι ένα φανταστικά γλυκά ψωμάκια