Οι πίτες χωρίς φύλλο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας βασισμένη σε μία συνταγή για αλευρόπιτα από την ήπειρο η πίτα που θα φτιάξουμε τώρα είναι από τις πιο εύκολες και νόστιμες σπανακοτυρόπιτες που θα φτιάξετε ποτέ

Υλικά:

Για τη ζύμη:
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μανα Αφοι Κεραμάρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 ml ελαιόλαδο
250 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
125 ml ελαιόλαδο
300 γραμμάρια φέτα ΠΟΠ, θρυμματισμένη
300 γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο
Ανθός αλατιού σε νιφάδες

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητο Ψωμί με Σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΡύζι με Σπανάκι, Κρεμμύδι και Ψευτομπεσαμέλ