Μπακλαβάς με σοκολάτα

Ο μπακλαβάς με σοκολάτα είναι ένα γλυκό με πλούσια γεύση και άρωμα. Η γλυκύτητα της σοκολάτας συνδυάζεται αρμονικά με την τραγανή κρούστα και το σιρόπι.

Το βασικό υλικό του μπακλαβά με σοκολάτα είναι το φύλλο κρούστας. Το φύλλο πρέπει να είναι λεπτό και τραγανό, ώστε να συγκρατεί τα υπόλοιπα υλικά και να μην απορροφά το σιρόπι. Η σοκολάτα μπορεί να είναι κουβερτούρα, λευκή σοκολάτα ή συνδυασμός των δύο. Η ποσότητα της σοκολάτας μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Η παρασκευή του μπακλαβά με σοκολάτα είναι σχετικά εύκολη. Τα φύλλα κρούστας απλώνονται σε ένα ταψί και αλείφονται με λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, απλώνεται η γέμιση, η οποία αποτελείται από σοκολάτα, καρύδια και κανέλα. Τα φύλλα διπλώνονται και κόβονται σε κομμάτια. Ο μπακλαβάς ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, ο μπακλαβάς σιροπιάζεται με σιρόπι που έχει βράσει από ζάχαρη, νερό και γλυκόζη. Το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό, ώστε να απορροφηθεί από τον μπακλαβά.

Ο μπακλαβάς με σοκολάτα είναι ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή ως σνακ. Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις και σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε τον καλύτερο μπακλαβά με σοκολάτα:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ποιοτικά υλικά.
  • Μην υπερβάλλετε με τη ζάχαρη στο σιρόπι.
  • Αφήστε τον μπακλαβά να κρυώσει καλά πριν τον σιροπιάσετε.

https://exchange.glomex.com/video/v-cp6nndnl3l6p?integrationId=4059a117lratine6

Υλικά

Για το σιρόπι
420 ml νερό
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 100 γρ. μέλι
1 στικ κανέλα
Χυμό και φλούδες από ένα πορτοκάλι

Για το μπακλαβά
24 Φύλλα Κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
500 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα 1+1/2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. ζάχαρη καστάνη 300 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια σχάρας με αρωματική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα