Υλικά:

4 αυγά
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
200 γρ. αλλαντικά (ζαμπόν, μπέικον ή ό,τι άλλο προτιμάτε), ψιλοκομμένα
150 γρ. κασέρι τριμμένο
50 γρ. φέτα τριμμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε τα αυγά με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταδιακά, ρίχνετε το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ στην άκρη και προσθέτετε τα αλλαντικά, το κασέρι, τη φέτα και τις πιπεριές.
Ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνετε το μείγμα.
Τοποθετείτε τις θήκες για μάφιν σε ένα ταψί.
Γεμίζετε τις θήκες μέχρι τα 2/3 με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους.
Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο και αφήνετε τα μάφιν να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.

Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΨευτομουσακάς: Ένα πιάτο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΤρίγωνα Πανοράματος – Η απόλαυση που αξίζει τον κόπο