Αναζητάς ένα αλμυρό κέικ που να είναι εύκολο στην παρασκευή και γευστικό;
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για σένα! Με απλά υλικά και λίγη φαντασία, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πεντανόστιμο κέικ που θα εντυπωσιάσει τους πάντες.
Υλικά:
1 φαρίνα
4 αυγά
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
1 βιτάμ
1 καρότο, τριμμένο
200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
200 γραμμάρια γκούντα, τριμμένη
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
Ρίγανη
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για τη φόρμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 35x30cm.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το βιταμ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Στο μείγμα της ζύμης προσθέτουμε το καρότο, τη φέτα, τη γκούντα, την πιπεριά, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
(Στη γέμιση κάντε αυτοσχεδιασμό).
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης