Υλικά:
2 κιλά φράουλες
800 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τις φράουλες
τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4ώρες για να βγάλουν τα υγρά τους.
Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια φωτιά(περίπου 40 λεπτά )χωρίς να απομακρυνθούμε γιατί φουσκώνουν και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται.
Τρία λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ζεστά και ζεστή η μαρμελάδα σφραγίζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα με το καπάκι προς τα κάτω.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε
H Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης