Τα αμελέτητα αγριόχοιρου η προετοιμασία τους απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει. Ας ανακαλύψουμε μαζί αυτή τη συνταγή και ας απολαύσουμε μια γευστική εμπειρία.

Υλικά:

Αμελέτητα αγριοχοιρινου
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Κρασί (κόκκινο ή λευκό)
Ρίγανη
Λεμόνι (προαιρετικά, για το λευκό κρασί)
Πατάτες για σαλάτα
Κρασί Κορωνέϊκο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα αμελέτητα για 10-15 λεπτά.
Τα βάζουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά για να αφαιρέσουμε ευκολότερα την εξωτερική πέτσα.
Κόβουμε τα αμελέτητα σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρεμμυδιού και του σκόρδου μέχρι να μαλακώσουν.

Στα στεγνά κομμάτια ρίχνουμε αλατοπίπερο και τα “βαπτίζουμε” σε αλεύρι είτε και σε τριμμένη φρυγανιά.

Για μια πιο έντονη γεύση προσθέστε στο πανάρισμα πάπρικα ή κάρυ.

Τηγανίζουμε τα πανάρισμένα αμελέτητα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το επιλεγμένο κρασί (κόκκινο ή λευκό).
Αν χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού και ρίγανη.
Συνοδεύονται από πατατοσαλάτα για τους εν διαίτη ευρισκόμενους και από 1 μπουκάλι κρασί Κορωνέϊκο για να πάνε τα φαρμάκια κάτω

Η Συνταγή είναι του κου Athanasios Tsintzas