Μπουγιουρτντί με μείγμα μπαχαρικών για φέτα

Το μπουγιουρντί, μια πικάντικη και αρωματική λιχουδιά, απογειώνεται με την προσθήκη ενός μείγματος μπαχαρικών φτιαγμένου ειδικά για φέτα. Συνδυάζοντας  το μείγμα μπαχαρικών για φέτα προσδίδει μια γήινη, πικάντικη και ελαφρώς καπνιστή γεύση στο τυρί.

Η φέτα, ψημένη στο φούρνο με το μείγμα μπαχαρικών, λιώνει γλυκά, δημιουργώντας μια κρεμώδη βάση.

Πάνω από αυτήν απλώνεται μια σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένη με ρίγανη, βασιλικό και σκόρδο, προσθέτοντας φρεσκάδα και οξύτητα. Η τραγανή υφή έρχεται από φρυγανιά ή ψωμί, ιδανικά για βουτιές στην πικάντικη κρέμα.

Συστατικά

300 γραμμάρια τυρί φέτα κομμένο κυβάκια,
300 γραμμάρια κασέρι πικάντικο κομμένο κυβάκια,
2 ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες κυβάκια,
μισή καυτερή πιπεριά κομμένη ροδελίτσες ,
λάδι,
Μείγμα μπαχαρικών για φέτα.

Οδηγίες

Σε 2 πήλινα με διάμετρο 15 πόντους περίπου στρώνουμε τα κυβάκια των τυριών εναλλάξ με τα κυβάκια της ντομάτας.
Σκορπάμε ανάμεσα τις ροδελίτσες της πιπεριάς.
Βάζουμε από πάνω την τελευταία δόση τυριών ,ραντίζουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγη τριμένη ντοματα και το μειγμα μπαχαρικών για φέτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά!

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπουγιουρντί με πολύχρωμες πιπεριές

Μπουγιουρντί με πολύχρωμες πιπεριές

Το μπουγιουρντί είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με βάση το τυρί, που συνήθως φτιάχνεται με φέτα, ντομάτα και πιπεριές. Η προσθήκη πολύχρωμων πιπεριών στο μπουγιουρντί δίνει μια πιο πλούσια γεύση και χρώμα στο πιάτο.

Οι πολύχρωμες πιπεριές έχουν μια πιο γλυκιά γεύση από τις πράσινες πιπεριές, που είναι πιο συνηθισμένες στο μπουγιουρντί. Αυτό το κάνει το πιάτο πιο ευχάριστο στον ουρανίσκο και πιο ισορροπημένο γευστικά. Επιπλέον, τα έντονα χρώματα των πολύχρωμων πιπεριών δίνουν μια πιο γιορτινή εμφάνιση στο πιάτο.

Υλικά

300γρ τυρί φέτα
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
50γρ ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι – θυμάρι
150γρ τυριά που λιώνουν
Ψήσιμο 20 λεπτά 200 βαθμούς αντιστάσεις

Εκτέλεση

Παίρνουε ένα πηλινο ή ταψακι 20-24
Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο και 2 λαδόκολες ξεκιναμε και θα βάλουμε τυρακι τριμμενο στην βαση ντοματούλα φετες τυρί φέτα πιπεριες ψιλοκομενες μπορείτε να βάλετε και καυτερή πιπεριά αν θέλετε πάλι ντοματούλα άλλο ένα κομμάτι φέτα δεν σας λέω ακριβώς ποσότητες μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε εσείς θα βάλουμε λαδάκι ελαιόλαδο γύρω στα 40 με 50 γραμμάρια πιπέρι θυμάρι να μοσχοβολίσει ο τόπος λίγο αλάτι όχι πάρα πολύ

Τέλος τα τυριά που λιώνουν θα δέσουν μεταξύ τους και θα γίνει μιλάμε φανταστικό έχετε ανάψει στο φούρνο σας 200 βαθμούς αντιστάσεις έχετε υπόψη σας ότι το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και στην φριτέζα αέρος
Κλείνουμε καλά λαδοκολες και αλουμινοχαρτο σε ένα πουγκι και πάμε για ψήσιμο τουλάχιστον και 20 λεπτά

Η Απόλαυση είναι σιγουρη

H συνταγή είναι του Γιώργος Ζώλης και παρακολουθήστε το βιντεο εδώ

Προηγούμενο άρθροΚουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι: Νόστιμη, μυρωδάτη και κρατσανιστή!
Επόμενο άρθροΠαιχνίδι υφών και γεύσεων: Μους σοκολάτας και πορτοκαλιού σε φόρμα κέικ