Κέικ Σοκολάτας
Σας έρχομαι σήμερα με ένα απίστευτα νόστιμο, τρυφερό, άπαχο κέικ που απλά λιώνει στο στόμα, σχετικό με τη νηστεία….
Συστατικά…
Παντεσπάνι σοκολάτας….
H Φόρμα έχει διάμετρο 24 cm
αλεύρι – 500 γραμμάρια
ζάχαρη – 150 γραμμάρια
νερό – 300 ml (100 ml βραστό νερό)
Λάδι – 90 ml.
κακάο – 40 γραμμάρια
μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλάκια του γλυκού
κανέλα – 0,5 κουταλάκι του γλυκού.
Κρέμα…
χυμός πορτοκαλιού – 400 ml.
ζάχαρη – 50 γραμμάρια.
μαύρη πικρή σοκολάτα – 100 γραμμάρια
Κορν φλαουερ 2 κουταλιές της σούπας, (ή άγαρ + άγαρ 10 γραμμάρια)
Για τη γέμιση της τούρτας
μαύρη πικρή σοκολάτα – 100 γραμμάρια
νερό – 50 ml.
Προετοιμασία
Παντεσπάνι σοκολάτας…
Αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό, ραφιναρισμένο λάδι, ανακατεύουμε ξανά, προσθέτοντας συνεχώς 100 ml βραστό νερό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, η ζύμη να μην είναι ρευστή, αλλά όχι πολυ πηχτή, δηλαδή μέτρια σύσταση, αδειάζουμε σε στρογγυλό σχήμα στρωμένο με χαρτί, ισιώνουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να βγεί στεγνή μια οδοντογλιφιδα.
Κρέμα…
Ρίχνουμε το κορν φαλουερ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα πάντα, αφήνουμε να βράσουν, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει σε ζεστή κρέμα, προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα, ρίχνουμε την κρέμα σε άλλο δοχείο.
Καλύψτε με μεμβράνη που εφάπτεται της κρέμας, ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου
Βγάζουμε το παντεσπανι και αφηνουμε να κρυωσει πλήρως, κόβουμε προσεκτικά το “καπάκι” από το πάνω μέρος του και το αφήνουμε στην ακρη, το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, (το παντεσπανι είναι υγρό, δεν χρειάζεται εμποτισμός!!!)
Απλώνουμε την περισσότερη κρέμα σοκολάτας στο πρώτο μερος του κέικ, το ισοπεδώνουμε, μετά τοποθετούμε το δευτερο μερος του κέικ, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από το κέικ και τα πλαϊνά του κέικ, διακοσμούμε με τρίμματα που ” κόψατε το καπάκι» στα πλαϊνά του κέικ.
Γέμιση για το κέικ…..
Ζεσταίνουμε το νερό και τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας, το βάζουμε σε σακούλα διακοσουμε το γυρω γυρω του κέικ… και περιχύνουμε με την υπόλοιπη γέμιση πάνω από το κέικ , το ισοπεδώνετε προσεκτικά, το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά απλώνετε προσεκτικά ένα δίχτυ, όπως είναι διακοσμημένο το κέικ και απολαμβάνετε με καφέ ☕🍰