Χριστουγεννιάτικος κορμός

Υλικά 💖:

Για την καραμέλα:
_ 150 γρ ζάχαρη (την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά)
_ 50 γρ βούτυρο.
_ 150 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
_ 30 ml γάλα.
_ Μια κουταλιά κορν φλαουερ.
_ 50 γρ ψιλοκομμένα φιστίκια ή καρύδια.

Για τη ζύμη:
_ 4 αυγά.
_ 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
_ 5 κουταλιές της σούπας λάδι.
_ 5 κουταλιές της σούπας νερό.
_ 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι σιταριού μαλακό 00.
_ 2 κουταλιές πικρό κακάο.
_ 8 γρ μαγιά ξερή για κέικ.
_ 1 Πρέζα αλάτι.
Αν θέλετε να φτιάξετε ζύμη βανίλιας χωρίς κακάο, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αντί για κακάο.

Για την κρέμα:
_ 300 ml κρέμα γάλακτος (ήδη ζαχαρωμένη)
_ 200 γρ σοκολάτα γάλακτος.
_ 30 ml μαγειρικό λάδι.
_ 2 ή 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια ή καρύδια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την καραμέλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά έως ότου λιώσει
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει και αυτό μέσα στη λιωμένη ζάχαρη και συνεχίζουμε και ρίχνουμε το γάλα και με μία σπάτουλα
συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου ενσωματωθεί και πάρουμε μία ωραία ρευστή καραμέλα.
Διαλλυουμε σε 30 ml γάλα το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στη καραμέλα που είναι στο τηγάνι ακόμη και ανακατεύουμε.
Oταν πήξει η καραμέλα ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένος ξηρούς καρπούς τους ανακατεύουμε και όλο το μείγμα το αδειάζουμε και το αφήνουμε μέσα σε ένα μπολ να κρυώσει

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά 120 γραμμάρια ζάχαρη και χτυπάμε με ενα μίξερ χειρός έως ότου αφρατέψουν και να διαλυθεί η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι νερό και χτυπάμε. Κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μείγμα το αλεύρι και το κακάο και 8 γραμμάρια ξηρή μαγιά μία πρέζα αλατακι
ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα περίπου 35 X 35 εκατοστά το χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας να καθίσει και
το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο μας που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αφαιρούμε τη λαδόκολλα από
το κάτω μέρος της ζύμης και απλώνουμε την καραμέλα πάνω στη ζύμη με τους ξηρούς καρπούς

για την κρέμα
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος χτυπάμε με Ένα μίξερ χειρός να γίνει σαντιγί και απλώνουμε την μιση σαντιγύ αυτή πάνω από την καραμέλα
Μετά ξεκινάμε σιγά-σιγά με τη βοήθεια της λαδόκολλας και τυλίγουμε τον κορμό σφιχτά τον κλείνουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
Οταν το βγάλουμε απλώνουμε από πάνω σαντιγί για τον καλύπτουμε και ισιώνουμε καλά και το ξαναβάζουμε πάλι πίσω το ψυγείο για 15 λεπτά

Στο χρόνο αυτό λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα μας ρίχνω και 30 ml λάδι στη σοκολάτα και ανακατεύουμε για να γυαλίσει την αδειάζουμε μέσα σε μία κανάτα
μικρή ρίχνουμε μέσα 3-4 κουταλιές ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μαζί με τη σοκολάτα

Μόλις βγάλουμε το κορμό μας από το ψυγείο τότε αδειάζουμε όλη αυτή τη σοκολάτα να καλύψει όλο τον κορμό και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά
Ο κορμός μας είναι έτοιμος

Καλή Επιτυχια