Κεφτέδες Μελιτζάνας

Υλικά

4 μερίδες
4 μεσαίες μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο (προαιρετικά)
Ρίγανη
Βασιλικό
180-200 γρ φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένω και καθαρίζω εξωτερικά τις μελιτζάνες τις κόβω σε κυβάκια και τις βυθίζω για λίγο σε νερό.
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζω ελαιόλαδο στο μεγάλο τηγάνι και τα ρίχνω μέσα. Όταν τσιγαριστούν ρίχνω τις μελιτζάνες αφού πρώτα στις στραγγιξω πατοντας τις με τα χέρια.
Ρίχνω το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, κύμινο αν θέλω βάζω λίγο και ανακατεύω.
Θα έχουν γίνει οι μελιτζάνες μου όταν δε θα βγάζουν πλέον πολλά υγρά και όταν θα τις πατάω με το πιρούνι θα σκορπίζουν.

Με την πρέσα της πατάτας που κάνουμε τον πουρέ τις πατάω να λιώσουν. Αν θέλετε μπορείτε να τα βάζετε και λίγα λίγα στο μούλτι να γίνουν πουρές.
Αφού λιώσουν, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα. Όταν γίνει αυτό, ρίχνουμε μέσα ένα αυγό. Μετά ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.


Φτιάχνουμε κεφτεδάκια ή μπιφτέκια ανάλογα το πώς τα θέλουμε.

Εγώ τα έκανα τηγανητά. Τα τηγάνισα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλα.
Βγήκαν πολύ ζουμερά και αφράτα. Σερβίρουμε με γιαούρτι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι…πολύ ζουμερό και αφράτο.
Επόμενο άρθροΠλούσιο Μπριάμ με Ψάρι: Υγιεινό και γευστικό φαγητό 😋😋