Υλικά:

μήλα – 5 τεμ.
καρύδια – 50 g
αυγά – 2 τεμ.
ζάχαρη – 180 g
βανιλίνη – 1 g
γιαούρτι – 200 g
αλεύρι – 120 g;
μπέικιν πάουντερ – κουταλάκι του γλυκού
αλάτι – ⅓ κουτ.

Μαγείρεμα:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της ζάχαρης.
Προσθέτουμε στο μείγμα γιαούρτι, τη βανιλίνη και το αλάτι, ανακατεύουμε τα υλικά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα των αυγών και ζυμώνουμε σε μια ομοιογενή ζύμη.
Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους.
Καλύψτε το ταψί με χαρτί, βάλτε τα ⅔ της ζύμης στον πάτο και μοιράστε την στην επιφάνεια.
Τοποθετήστε μια ομοιόμορφη στρώση μήλων στη ζύμη.
Τρίβουμε τα καρύδια σε χοντρή ψίχα και τα πασπαλίζουμε με τη στρώση του μήλου.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ζύμη τα μήλα. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Μετά το μαγείρεμα, συνιστούμε να πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη.
Οι ξηροί καρποί θα δώσουν με τα μήλα νέες ασυνήθιστες γευστικές νότες.

Η Συνταγή είναι απο το Рецепты вкусных блюд

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα χιονούλες…λιώνουν στο στόμα σαν το χιόνι🤗
Επόμενο άρθροΚουλουράκια νηστίσιμα για όλη την Οικογένεια