Σπιτικό BRIOCHE με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά

1 Κούπα ζάχαρη (100g)
1 Κουταλάκι Μαγιά
1 Κουταλάκι Αλάτι
5 Κούπες αλεύρι (500g)
1 Μικρό ποτηράκι γιαούρτι (110g)
1 Κούπα +1/4 Χλιαρό γάλα (250ml)
1 Κουταλάκι βανίλια σε υγρό
3/4 Κούπας Λάδι σπορέλαιο (110ml)
1 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (89)
1 Κουταλάκι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ βάζουμε την ζάχαρη Τη Μαγιά Αλάτι 2 κούπες αλεύρι 200 γραμ. Το γιαούρτι το γάλα και ανακατεύουμε Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα για 1 h Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι ανακατεύουμε και πάλι συμπληρώνουμε τα 300 γραμ. αλεύρι από Τα 500 που είχαμε και ανακατεύουμε με το σύρμα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με το χέρι μας .

Βάζουμε το ζυμάρι μας επάνω στο ξύλο προσθέτουμε το βούτυρο μισό λιωμένο το πλάθουμε με τα χέρια μας Να πάει παντού το βούτυρο . Το βάζουμε σε Μπολ και πάλι το σκεπάζουμε με ζελατίνη για 20 λεπτά . Σε ένα ποτηράκι έχουμε βάλει λάδι Αλείβουμε τα χέρια μας παίρνουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε καλά στο μπάγκο ή σε τραπέζι όπως ανοίγουμε το φίλο για πίτσα . Προσθέτουμε μία κούπα chocolate chips. Και το κλείνουμε από όλες τις μεριές και ξανά Πλάθουμε πάλι σαν φίλο και πάλι βάζουμε άλλη μία κούπα chocolate chips,

Το ξανά κλείνουμε και το πλάθουμε Μακρόστενο ρόλο κόβουμε με το μαχαίρι 10 κομμάτια τα πλάθουμε στο χέρι μας μία μικρή μπάλα έχουμε βουτυρώσει μία φόρμα τα βάζουμε όλα μαζί χτυπάμε ένα Αβγό Με λίγο γάλα και αλείβουμε τα ψωμάκια ψήνουμε για 40 λεπτά στο 180 !!

ΠΗΓΗMarianthi Kalogiros
Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ βύσινα