Υλικά:
2 μήλα
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Εκτέλεση:
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Τα τοποθετούμε στο multi και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον πουρέ μήλου με το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταδιακά, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια ή δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε (π.χ. κουλουράκια, πλεξούδες).
Τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Η Συνταγή είναι της κας Ευγενια Ζακκα και η εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου’s