Αυτό το Oreo Cheesecake είναι ένα γλυκό που μοιάζει με παγωτό, είναι ελαφρώς κρεμώδες, αλλά και δροσερό, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η συνταγή αυτή δεν απαιτεί ψήσιμο και είναι τόσο εύκολη που θα την κάνετε ξανά και ξανά. Με την πλούσια γεύση των μπισκότων Oreo και την κρεμώδη υφή του, αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο όλων στο σπίτι.
Υλικά για τη Βάση και την Κρέμα
- 3 συσκευασίες μεγάλων μπισκότων Oreo
- 225 γρ. κρέμα μαλακού τυριού (τύπου Philadelphia)
- 50 γρ. ζάχαρη
- Εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
- 5 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
Υλικά για το Γλάσο Σοκολάτας
- 150 γρ. σοκολάτα με τουλάχιστον 80% κακάο
- 40 γρ. βούτυρο
- 70 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της Συνταγής
Αλέθω 20-25 μπισκότα Oreo σε ένα μπλέντερ ή τα σπάω με το χέρι σε μια σακούλα με έναν χοντρό πλάστη. Αφού αλέσω καλά τα μπισκότα, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια, πιέζω την κρούστα που προκύπτει στη βάση μιας φόρμας όπου θα φτιάξω το cheesecake. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη βάζω στο ψυγείο. Στη συνέχεια, χτυπάω το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Προσθέτω 8 σπασμένα μπισκότα Oreo σε μικρότερα κομμάτια. Μετά, προσθέτω την χτυπημένη κρέμα από το ψυγείο.
Βάζω τη γέμιση στην φόρμα που έχω στο ψυγείο. Για το γλάσο, λιώνω τη σοκολάτα με την υγρή κρέμα σε χαμηλή φωτιά. Όταν το Oreo Cheesecake και το γλάσο κρυώσουν, ρίχνω το γλάσο πάνω από το cheesecake, το ισιώνω και αφήνω το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 30 λεπτά ψύξη βάσης + 8 ώρες (ή όλη τη νύχτα) ψύξη γλυκού
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 8,5 ώρες
Χρήσιμα Tips για το Oreo Cheesecake
Για να γίνει η βάση ακόμα πιο νόστιμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα Oreo με γέμιση σοκολάτας.
Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να χτυπηθεί εύκολα και να γίνει λείο.
Το γλάσο πρέπει να έχει κρυώσει καλά πριν το ρίξετε πάνω από το cheesecake χωρίς ψήσιμο, για να μη λιώσει η κρέμα.








