Σπιτικές Τουλούμπες

Υλικά:

500 ml νερό
2 πρεζες αλάτι
100 ml λάδι
300 γρ. Αλεύρι
1 σακούλα μπέικιν πάουντερ »5 γρ.
4 αυγά ή 5 μικρά αυγά

Για το σιρόπι:
800 γρ ζάχαρη
650 νερό
2 φακ ζάχαρη βανίλιας ή 1 λεμόνι

Παρασκευή:

Αρχικά, προετοιμάστε το σιρόπι:
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού βράσει, μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αποσύρετε απότη φωτιά και προσθέστε ζάχαρη βανίλιας ή λεμόνι κομμένο σε φέτες κύκλους. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, προσθέστε νερό, μια πρέζα αλάτι και λάδι. Αφού βράσει, προσθέτουμε αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, περίπου 2 λεπτά.
Μεταφέρετε την τελική ζύμη σε άλλο δοχείο για ταχύτερη ψύξη. Στην κρύα ζύμη προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά, όπως μετά από κάθε προσθήκη χτυπάμε με μίξερ.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε την τελική ζύμη σε σύριγγα με κατάλληλο ακροφύσιο και εγχύστε τη στο ταψί φούρνου, που στο κάτω μέρος εχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Αφήστε να βγει μία τουλουμπα όσο μεγαλη θέλετε,
και κοψτε με καθαρό ψαλίδι κουζίνας, τα οποία απο πάνω αλειφετε με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Μεταφέρουμε τα έτοιμα κέικ σε κατάλληλο πιάτο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Lamington με καρύδι
Επόμενο άρθροKουλούρια Θεσσαλονίκης