Υλικά:
750 g αλεύρι σίτου + 50 g για επιπλέον ανάμειξη
250 γραμμάρια φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ βούτυρο αγελάδος
2 πακέτα ζάχαρη βανίλιας
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 αυγό
πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη
μαρμελάδα
Για επαλλειψη
6 κουταλιές της σούπας νερό
6 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση:
Ρίξτε 250 ml ζεσταμένο φρέσκο γάλα σε ένα βαθύ μπολ .
Σε αυτό, προσθέστε 1 πακέτο ξηρή μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (από τη συνολική ποσότητα) και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατέψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα σύρμα και μετά αφήστε το μείγμα να σχηματίσει φυσαλίδες.
Όταν το μείγμα αφρίσει, προσθέστε 1 αυγό, 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη + 2 πακέτα ζάχαρη βανίλιας και 100 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε σε αυτό 750 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Τοποθετούμε την έτοιμη ζύμη σε μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη και στη συνέχεια τη βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 60 C για να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και σχηματίζουμε 12 καρβέλια.
Προσθέστε 1 κσ μαρμελάδας τριαντάφυλλου σε κάθε καρβέλι.
Τοποθετούμε τα διαμορφωμένα καρβέλια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 1 ώρα.
Αλείψτε τα ψωμάκια με το μείγμα επάλειψης πριν τα βάλετε στο φούρνο.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C° για 25-30 λεπτά περίπου.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου, βουρτσίζετε τα καρβέλια κάθε 7-8 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα, για να παραμείνουν απαλά και αφράτα!
Αφού βγάλουμε τα καρβέλια από το φούρνο, αλείφουμε γενναιόδωρα με το μείγμα επαλλειψης και μετά πασπαλίζουμε γενναιόδωρα
με άχνη ζάχαρη!
Καλή όρεξη!
H Συνταγή είναι από το Кухнята на Ирен