Πανετόνε με ζαχαρωτά φρούτα

Υλικά

Μαγια
80 γρ αλεύρι μανιτόμπα (Το Manitoba είναι ουσιαστικά ένα αλεύρι 00 για τσουρέκια, πανετόνε, ψωμιά και προζύμια. )
80 γρ ζεστό νερό
8 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ζύμη
Μαγιά
200 γρ αλεύρι μανιτόμπα
150 αλεύρι 0
150 g νερό σε θερμοκρασία δωματίου
6 γρ αλάτι
100 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών (μέτρια αυγά)
100 βούτυρο

Γέρμιση
20 γρ μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξυσμα λεμονιού πορτοκαλιού
150γρ σταφίδες
150γρ ζαχαρωτα φρούτα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαγιά αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 3 ώρες
Αφού φουσκώσει η μαγιά, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό και τους κρόκους των αυγών. Προσθέστε τα ξυσματα
Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε τις προηγουμένως μουλιασμένες και στυμμένες σταφίδες
Μεταφέρετε σε μια βουτυρωμένη επιφάνεια εργασίας και κάνετε τουλάχιστον 10 διπλώσεις σαν ψωμί, τα απλώνετε σε βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει για τουλάχιστον 11 ώρες .


Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε σε βουτυρωμένη επιφάνεια εργασίας, διπλώνουμε 3-4 φορές, τυλίγουμε και το τακτοποιούμε στη φόρμα .


Το αφήνουμε να φουσκώσει όλο το βράδυ στο φούρνο με αναμμένο το φως. (Το αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να φτάσει σχεδόν στην άκρη).
Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στα 175 γρ. και ψήνετε στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου για τουλάχιστον 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αν μετά από 25 λεπτά παρατηρήσετε ότι το panettone σκουραίνει πολύ, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψησιμο.
Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας, χαλαρωστε το μ ενα μαχαίρι και γυρίστε το ανάποδα μέχρι να κρυώσει την επόμενη μέρα. Εάν δεν καταναλωθεί αμέσως,
φυλάσσεται σε κατάλληλη σακούλα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Maria Antonuccio

Προηγούμενο άρθροΠΙΤΣΑ με μπαγιάτικο ψωμί, ζαμπόν και τυρί
Επόμενο άρθροΑγριογούρουνο με δαμάσκηνα…είναι το πιο γιορτινό φαγητό(Vid)