Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψωμάκια με κρέμα , ένα γλυκό που μοσχοβολάει σπίτι και παράδοση. Αυτά τα ψωμάκια με κρέμα είναι η τέλεια επιλογή για να γλυκάνετε την οικογένειά σας ή τους φίλους σας, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Είναι αέρινα, με υπέροχο άρωμα βανίλιας και πλούσια γεύση. Είτε έχετε εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, είτε όχι, αυτά τα ψωμάκια με κρέμα θα σας βγουν σίγουρα υπέροχα!

Αφράτα ψωμάκια με κρέμα

Αφράτα ψωμάκια με κρέμα

Φτιάξτε τα πιο αφράτα ψωμάκια με κρέμα με αυτή την απλή συνταγή. Ιδανικά για κάθε περίσταση, με βήματα και tips για τέλειο αποτέλεσμα.

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Για τη ζύμη:

  • 300 ml Ζεστό γάλα
  • 70 γρ. Βούτυρο
  • 2 τεμάχια Αυγά
  • 120 γρ. Ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
  • 12 γρ. Μαγιά
  • Κατά βούληση Βανίλια σε σκόνη
  • 700–750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2–3 κουταλιές της σούπας Ηλιέλαιο

Για την αφράτη κρέμα:

  • 500 ml Γάλα
  • 2 τεμάχια Αυγά (περίπου 100 γρ.)
  • 80 γρ. Ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας (περίπου 40 γρ.) corn flower
  • Κατά βούληση Βανίλια σε σκόνη
  • 40–50 γρ. Βούτυρο

Instructions

Η εκτελεση της συνταγης ειναι πανευκολη και θα σας χαρισει τα πιο νοστιμα μπουρεκακια με κρεμα!

  1. Ξεκιναμε με τη ζυμη: Ανακατεψτε το ζεστο γαλα, τη μαγια, τη ζαχαρη, τα αυγα, το αλατι και τη βανιλια σε ενα μεγαλο μπολ.
  2. Προσθεστε το αλευρι και το λιωμενο βουτυρο και ζυμωστε μεχρι να σχηματιστει μια μαλακια ζυμη.
  3. Αφηστε τη ζυμη να φουσκωσει σε ενα ζεστο μερος μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο. Αυτο συνηθως παιρνει περιπου μια ωρα, αναλογα με τη θερμοκρασια του δωματιου.
  4. Για την κρεμα: Σε μια κατσαρολα, χτυπηστε τα αυγα με τη ζαχαρη και το αμυλο καλα.
  5. Σιγα-σιγα προσθεστε το ζεστο γαλα και τη βανιλια, ανακατευοντας συνεχεια.
  6. Βαλτε την κατσαρολα σε χαμηλη φωτια και συνεχιζετε να ανακατευετε μεχρι να πηξει η κρεμα.
  7. Μολις πηξει, βγαλτε την απο τη φωτια, προσθεστε το βουτυρο και ανακατεψτε μεχρι να ενσωματωθει. Αφηστε την κρεμα να κρυωσει λιγο.
  8. Αφου φουσκωσει η ζυμη, ανοιξτε τη με τον πλαστη και κοψτε τη σε κομματια στο μεγεθος που θελετε τα μπουρεκακια σας.
  9. Σε καθε κομματι ζυμης βαλτε μια κουταλια απο την κρεμα.
  10. Κλειστε τα μπουρεκακια καλα και τοποθετηστε τα σε ενα ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι.
  11. Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C για περιπου 30 λεπτα, σε λειτουργια πανω-κατω, μεχρι να ροδισουν ομορφα.

Notes

Για να γίνει τα ψωμάκια με κρέμα σας ακόμα πιο νόστιμα και επιτυχημένα, έχω μερικά μυστικά να σας πω:

Η μαγιά: Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό, όχι καυτό, για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά. Αν είναι πολύ ζεστό, θα "κάψει" τη μαγιά και η ζύμη δεν θα φουσκώσει.

Η ζύμη: Μην παραζυμώσετε τη ζύμη, απλά μέχρι να γίνει μαλακιά και ελαστική. Το ηλιέλαιο στο τέλος βοηθάει να μην κολλάει και να γίνει πιο αφράτη.

Η κρέμα: Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα όταν τη βράζετε για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και για να μην σβολιάσει. Θέλετε να γίνει λεία και βελούδινη!

Το ψήσιμο: Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου συχνά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ειδικά στην αρχή, για να μη "πέσουν" τα μπουρεκάκια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή