Ξεκινήστε την ημέρα σας με αυτές τις απίστευτα νόστιμες και αφράτες κρέπες με γιαούρτι! Η προσθήκη γιαουρτιού στη ζύμη τις κάνει εξαιρετικά απαλές και αφράτες. Είναι πανεύκολες στην παρασκευή και ιδανικές για να τις απολαύσετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Πάμε να τις φτιάξουμε!

Υλικά:

400 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
350 ml χλιαρό νερό
100 ml λάδι
400 γρ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο για άλειμμα
Μαρμελάδα φράουλα και μύρτιλο για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγειρική σόδα. Αφήνετε το μείγμα να αφρίσει για λίγο.
Προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το χλιαρό νερό και το λάδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Σταδιακά, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε λίγο μείγμα στο τηγάνι και ψήνετε την κρέπα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.
Αλείφετε τις ζεστές κρέπες με βούτυρο και σερβίρετε με μαρμελάδα φράουλα και μύρτιλο.