Συστατικά
Κοτόπουλο κιμά 450 gr
3 μεγάλα κολοκυθάκια (ή 4 μικρά)
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
3 φλιτζάνια φρεσκοκομμένη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου για την γεύση

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Αλατίστε, και ρίξτε πιπέρι και την σκόνη σκόρδου.
Ανακατέψτε περίπου 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας με το κοτόπουλο και γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή ώστε να σιγοβράσει και να απορροφήσει τη σάλτσα για λίγο (δεν θέλετε να είναι πολύ ρευστή).
Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 200 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί 20×30.
Ενώ το κοτόπουλο και η σάλτσα σιγοβράζουν, κόβετε τα κολοκυθάκια στην μέση εγκάρσια. Χρησιμοποιήστε έναν κουταλάκι για να ξύσετε το εσωτερικό και να τα τοποθετήσετε στο πιάτο σας.
* Δείτε συμβουλή στις σημειώσεις για το τι πρέπει να κάνετε με αυτό που θα βγάλετε.
Ανακατέψτε σε 2 φλιτζάνια κομμένη μοτσαρέλα και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα στο μείγμα κοτόπουλου και σάλτσας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.


Βάλτε το μείγμα πάνω στα κολοκυθάκια και, στη συνέχεια, πασπαλίζετε τα υπόλοιπα μοτσαρέλα και παρμεζάνα πάνω.


Ψήνετε ακάλυπτα στο κεντρικό ράφι για 25 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε στο γκριλ το φούρνο σας για λίγα λεπτά για να παρει καφέ χρώμα το τυρί.
Σημειώσεις συνταγής
* Ψιλοκόψτε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια προσθέστε  ένα αυγό ανακατεύοντας τηγανίστε και φτιάξτε ένα ωραίο συνοδευτικό.

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένο χοιρινό φιλέτο
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με μπρόκολο και κουνουπίδι