Συστατικά:
Για το κέικ:
Αυγά – 3 τεμ.
Ζάχαρη – 170 g
Φυτικό λάδι – 70 ml
Ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι – 150 g
Αλεύρι – 180 g
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Για τη γέμιση:
Αυγό – 1 τεμ.
Ζάχαρη – 40 g
κορν φλαουερ – 1 κουταλιά της σούπας.
Γάλα – 250 ml
Παρασκευή:
Για την γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέστε κορν φλαουερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, φέρνουμε το μείγμα μέχρι να πήξει (να σχηματιστεί κρέμα).
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ζύμη:
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε σταδιακά το φυτικό λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε την ξινη κρέμα ή το γιαουερτι και ανακατεύουμε απαλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διαμόρφωση και ψήσιμο:
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο.
Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα.
Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε την κρυωμένη κρέμα στην επιφάνεια της ζύμης δημιουργώντας το επιθυμητό σχέδιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κατά βούληση.
Σημειώσεις:
Τσάντα ζαχαροπλαστικής: Εάν δεν έχετε τσάντα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική τσάντα και να κόψετε μια γωνία.
Χρόνος ψησίματος: Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο σας. Ελέγχουμε την ετοιμότητα της πίτας με ένα ξύλινο σουβλάκι: αν βγει στεγνή, η πίτα είναι έτοιμη.